"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: "Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι"

Του Θοδωρή Γιάνναρου


"Η ανάγκη των ηλιθίων να έχουν πάντα δίκιο, είναι το αποτύπωμα και η σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος", είχε πει πριν κάποια χρόνια, ο νομπελίστας συγγραφέας Albert Camus και όπως τα πράγματα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας με την αγέλη των ΣυριζΑνελ να αλυχτά χυδαία, καθόλου άδικο δεν είχε!



Στον άνθρωπο με κακή παιδεία και αγωγή, το όποιο θάρρος που υπήρχε, αν υπήρχε, μεταλλάσσεται σε υπέρμετρο θράσος και χυδαιότητα, η ευφυΐα σε κοροϊδία, η απλότητα σε βαναυσότητα και η καλοσύνη γίνεται κολακεία.  


Ο άνθρωπος που γαλουχήθηκε μέσα σε βρώμικο και εκχυδαϊσμένο περιβάλλον δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει εξαίρεση, ειδικά όταν τα φυσικά, τα ψυχικά, τα πνευματικά και τα κοινωνικά του χαρίσματα δεν υπήρξαν ποτέ αρωγοί της ανύπαρκτης παιδείας του...



Βάλτε έναν τέτοιον άνθρωπο δίπλα σε τρία ζώα, ένα σκύλο, μία γάτα και ένα γουρούνι και περιμένετε λίγο πριν αποφανθείτε... αν και  είναι άσκοπο, μιας και η αλήθεια δεν κρύβεται:  Οι σκύλοι θα τον θεωρήσουν ανώτερο. Οι γάτες θα τον θεωρήσουν κατώτερο. Μόνο τα γουρούνια θα του φερθούν σαν ίσος προς ίσο.



Τις ημέρες αυτές, με αφορμή το υβρεολόγιο, μέσω Twitter, υπουργού της συγκυβέρνησης, ο οποίος απεκάλεσε γνωστό εκδότη "πουτ@ν@κι του ναρκέμπορα", επειδή τόλμησε να του ασκήσει κριτική, πολλοί αισθάνθηκαν να ξεχειλίζουν από αγανάκτηση, θυμό και απέχθεια, για την ακράτεια χυδαιότητας και βλακείας, που χαρακτηρίζει το δημόσιο λόγο στελεχών αυτής της απίστευτης αγέλης θρασύδειλων "ψευτοτραμπούκων"... εκ του ασφαλούς! Και λέω εκ του ασφαλούς, διότι μόνιμα κρύβονται πίσω απο την βουλευτική τους ασυλία, μην τολμώντας να ονοματίσουν ευθέως, μιας και φοβούνται την αστική ευθύνη τους! 



Βλέπετε, η βουλευτική ασυλία καλύπτει μόνο το ποινικό μέρος...



Θρασύδειλοι και κότες δηλαδή...



Η πραγματική χυδαιότητα όμως, αυτής της κυβέρνησης και των στελεχών της, δεν βρίσκεται στους θεατρίνους, που αναδεικνύονται στα πλαίσια της επικοινωνιακής τους προπαγανδιστικής πολιτικής! Βρίσκεται ...

στην ίδια την ουσία της  πολιτικής που υποστηρίζουν!



Μιας χυδαιότητας που επέδειξαν, τόσο έναντι των αφελών που τους ψήφισαν και τώρα τραβούν τα μαλλιά τους, όσο και των ιδεολογημάτων που υποτίθεται πως πρέσβευαν...  


Χυδαιότητα που τους καθιστά όχι μόνον "αντιπαθείς", αλλά, θα τόλμαγα να πω και "μισητούς", όχι τόσο σε εκείνους που γνώριζαν εξ' αρχής πως επρόκειτο για συμμορία ύπουλων και θρασύτατων "κλεφτοκοτάδων/δημαγωγών", όσο σε εκείνους που τους εμπιστεύθηκαν τις ζωές και το μέλλον τους, μέσω της ψήφου που κυριολεκτικά τους χάρισαν.



Όταν λοιπόν φίλες και φίλοι ακούσετε ή διαβάσετε το επόμενο υβρεολόγιο από κάποιο φυντάνι των ΣυριζΑνέλ, να έχετε στο νου σας, πως η μεγαλύτερη χυδαιότητα δεν είναι στα όσα εκστομίζουν... αλλά στα όσα σχεδιάζουν και πράττουν εις βάρος μας!



Αν κάτι πρέπει να  εξαϋλωθεί πολιτικά, δεν είναι μόνο ο πολιτικός τους λόγος, αλλά όσα χαρακτηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη καθώς και την χυδαιότητα των πράξεων που τους χαρακτηρίζουν!



Ας μην μας προβληματίζει ο θόρυβος που κάνουν... Μερικοί άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια: όσο πιο φτηνοί είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν...!!!



Ο πατέρας μου, πριν κάποια χρόνια, μου είχε πει, όταν με έβλεπε να αντιδρώ στη σαπίλα εκείνης της εποχής:



"Μην παλεύεις με γουρούνια. Θα γεμίσεις λάσπες και τα γουρούνια θα την καταβρούν! Άστα εκεί που ανήκουν -στο λάκκο τους!"...



Εν κατακλείδι: Το πρόβλημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι μεγιστοποιεί ακόμα και αυτή τη χυδαιότητα. Την ντύνει με ιδεολογικές αριστεροδεξιοακραίες αρλούμπες... και όποιον πάρει ο χάρος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: