"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο δημοφιλής ψυχάκιας ως εργαλείο στα χέρια της ξεφτιλισμένης αριστεράςΑισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετήσω το θέμα "Βαρουφάκη" σε ένα διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες:


1. Καταρχήν ανήκω σε μία περιορισμένη ομάδα ανθρώπων που για τον Βαρουφάκη μιλούσε ξεκάθαρα όταν έπρεπε. Μερικοί (όχι πολλοί, δυστυχώς) δεν φοβηθήκαμε να κριτικάρουμε τον ψυχοπαθή τσαρλατάνο στο απόγειο του, όταν είχε μαζί του όχι μόνο την κυβέρνηση-τσίρκο αλλά και πάνω από το 80% της κοινής γνώμης, η οποία πάντοτε τελικά στην Ελλάδα αυτό είναι: "κοινή".


2. Σε μία σημερινή ανάλυση-αποτίμηση όμως, οφείλουμε να αναρωτηθούμε ποιος ήταν ο ρόλος του Βαρουφάκη με μία πιο καθαρή ματιά. Το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα στην απόλυτη άγνοια του για τα θέματα οικονομίας και την γενικότερη ανοησία του, θεοποίησε τον Βαρουφάκη διότι έδωσε "τεχνικό" (λέμε τώρα) υπόβαθρο στην σχεδιαζόμενη εκτροπή. Ο δημοφιλής ψυχάκιας ήταν απλά ένα εργαλείο στα χέρια της αριστεράς. Όταν η αριστερά κατάλαβε ότι δεν τον χρειάζεται άλλο τον πέταξε στα σκουπίδια.


3. Είναι η ίδια αριστερά που πέταξε στρατιές στελεχών της στα σκουπίδια, αποδίδοντας σε αυτά κατηγορίες και χαρακτηρισμούς με συνοπτικές διαδικασίες.


Είναι η ίδια αριστερά που επιχείρησε την σοβιετικοποίηση της χώρας με τον εμφύλιο και προκάλεσε μη αναστρέψιμες ζημίες στην Ελλάδα νεκρώνοντας αναπτυξιακά την Ελληνική ύπαιθρο ενώ δημιούργησε βαθύτατο χάσμα στην Ελληνική κοινωνία.  


Είναι η ίδια αριστερά που δεν σταμάτησε ποτέ τις Σοβιετικές μεθοδεύσεις δίνοντας πρόσχημα και λόγο ύπαρξης στο απεχθές δεξιό παρακράτος με αποκορύφωμα τη χούντα των συνταγματαρχών. 


Είναι η ίδια αριστερά που φόρεσε την προβιά του ΠΑΣΟΚ και κατέστρεψε τις κρατικές δομές και τον παραγωγικό ιστό της χώρας. 


Είναι η ίδια αριστερά που δεν χάνει ευκαιρία να συντάσσεται με την λαϊκή δεξιά και την ακροδεξιά, ενίοτε να ταυτίζεται κιόλας, κρατώντας τη χώρα πίσω


Είναι η ίδια αριστερά που επιχείρησε ΠΑΛΙ, πρόσφατα, να εκτρέψει την χώρα με αποκορύφωμα τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε τον Ιούλιο του 2015


Είναι η ίδια αριστερά που εκμεταλλεύεται τον διχασμό που η ίδια προκαλεί στην κοινωνία, την οποία έπειτα διαχειρίζεται με Μακιαβελική μαεστρία.


4. Αυτή η αριστερά βολεύεται όταν βάζουμε στο στόχαστρο τον Βαρουφάκη. Ο Βαρουφάκης και αυτός με την σειρά του εξυπηρετεί το εκδοτικό του "έργο" ενώ ικανοποιεί τα ψυχαναγκαστικά εγωκεντρικά του ένστικτα. Το στόχαστρο πρέπει να παραμείνει στην αριστερά λοιπόν, όχι στον Βαρουφάκη. Εστιάστε στο χέρι, όχι στο μαχαίρι.


5. Το παρήγορο είναι πως...
 σήμερα, ευτυχώς για μας, η αριστερά βρίσκεται καθηλωμένη στις Ευρωπαϊκές δομές. Σήμερα, αποκλειστικά λόγω Ε.Ε., η εξουσία την οποία με μανία δικεδίκησε η αριστερά τα τελευταία 70 χρόνια και τελικά πήρε, θα είναι και η ταφόπλακα της. Το εξοργιστικό είναι ότι η τεράστια ζημία που για άλλη μία φορά προκαλεί η αριστερά πληρώνεται αδρά από όλους μας και δει περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν σχέση με τα παιχνίδια της.


Τουλάχιστον, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε πως αυτή η καταστροφή της Ελληνικής αριστεράς, θα είναι η τελευταία...


Δεν υπάρχουν σχόλια: