"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το τοτεμ του παραμυθιου της Αριστεράς



Το τοτεμ του παραμυθιου της αριστερας για δεκαετιες συμπυκνωθηκε στο τριπτυχο, "δωρεαν παιδεια", 'δωρεαν υγεια", "δικαιος καταμερισμος του πλουτου".  


Πατησε πανω στην αγνοια των ανθρωπων, και πουλησε ενα ομορφο παραμυθι που ενστερνιστηκε ΟΛΗ η κοινωνια, και μπηκαμε σαν κοροϊδα στον διαγωνισμο ποιος θα το κανει καλυτερα. Μας οδηγησαν ολους στο γηπεδο τους, και για αυτο χασαμε. Βλεπετε κανεις δεν ειχε το θαρρος να πει στον λαο οτι, ΔΕΝ υπαρχει δωρεαν παιδεια, ΔΕΝ υπαρχει δωρεαν υγεια, ο καταμερισμος του πλουτου ειναι αδυνατον να ειναι δικαιος.  


Ας δουμε το γιατι
 
Η κρατικα παρεχομενη παιδεια και υγεια εχει ενα τεραστιο περιορισμο: Την φοροδοτικη ικανοτητα του πληθυσμου. Τιποτα δεν ειναι τζαμπα στην ζωη. Η υγεια και η παιδεια χρηματοδοτουνται απο τους φορους μας, αρα ΔΕΝ ειναι δωρεαν. Πληρωνουμε ΟΛΟΙ για να εχουμε υγεια και παιδεια, ανεξαρτητα αν θα μας χρειαστει ή οχι, ανεξαρτητα αν θα κανουμε χρηση ή οχι. Και μαλιστα οι εχοντες που πληρωνουν τους μεγαλυτερους φορους μπορει και να μην κανουν ποτε χρηση, αλλα ας πουμε οτι αυτο ειναι αποδεκτο.  


Ποσους φορους μπορει κανεις να πληρωσει για να εχει αυτα τα δυο πραγματακια που ακουγονται ομορφα;; 


Που ειναι το οριο του ; 


Και που ακριβως σταματαει η δαπανη ;  


Πρεπει να φτιαξουμε σχολεια που εχουν 5 μαθητες ;; 


Πρεπει να κανουμε νοσοκομεια σε μερη με 10.000 κατοικους ; 


Εχετε αναρωτηθει το κοστος ; 


Πρεπει να εχουμε χιλιαδες γιατρους, νοσηλευτες, εκπαιδευτικους για να παρεχουμε χαμηλης ποιοτητας υπηρεσιες, αντι να εχουμε ενα πιο συγκεντρωτικο και σαφως καλυτερο ποιοτικα συστημα ; 


 
Ας πουμε στην Θεσσαλια εχουμε 5 νοσοκομεια σε αποστασεις αστειες μεταξυ τους, σε πεδιαδα που ενωνονται με εθνικες οδους. Ολα εχουν ελλειψη προσωπικου, ολα εχουν προβλημα προυπολογισμου. Δεν θα μπορουσαμε να ειχαμε δυο πληρως στελεχωμενα ας πουμε, σε ενδιαμεσες αποστασεις;;  


Βλεπετε δεν υπαρχουν ευκολες απαντησεις. Αλλα παντως τζαμπα δεν ειναι. Αυτο ειναι το μεγαλυτερο ψεμμα της αριστερας, και εμεις ακολουθησαμε σαν ηλιθιοι στο γηπεδο τους...






Ο δικαιος καταμερισμος του πλουτου ειναι η μεγαλυτερη ψευδαισθηση που εχει επινοηθει: 

Δεν υπηρξε πουθενα, δεν προκειται να υπαρξει πουθενα.


  Κανενα συστημα διακυβερνησης δεν μπορει να εξισωσει τον ικανο με τον τεμπελη, τον ανικανο με τον πανεξυπνο, τον εξυπνο με τον βλακα. 


Ο ικανος θα βγαλει παντα περισσοτερα λεφτα, με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Το ιδιο και ο εξυπνος. Αυτο που ουσιαστικα προτεινει η αριστερα ειναι να παιρνουμε τα λεφτα των ικανων, για να τα δινουμε στους ανικανους. Τοσο απλο. Και σε αυτο το θεμα μας πηγαν στο γηπεδο τους, και χασαμε.
 

Αντι να πουμε οτι θα βοηθησουμε τους ικανους για να πετυχουν και να δημιουργησουν πλουτο , ετσι ωστε να ωφεληθουμε ολοι μας, εμεις βαζαμε παντου εμποδια, για να μην δημιουργουν πλουτο! Για να τρεφουμε Καρανικες, αντι να εχουμε επιχειρηματιες. 


Διαλεξτε πλευρα.
Mε την καλη την εννοια παντα 


Panayotes Servos

Δεν υπάρχουν σχόλια: