"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Απάνθρωποι νόμοι υπέρ των κομμάτων

Οι αριθμοί είναι σοφοί.  


Μαρτυρούν αυτά που θέλουν να κρύψουν οι άνθρωποι που ζουν (σε βάρος των άλλων) με τα ψέματα και πλουτίζουν με την απάτη. 


Οι αριθμοί, λοιπόν, λένε ότι το ακατάσχετο για τον τραπεζικό λογαριασμό των πολιτών είναι μόλις 1.000 ευρώ, ενώ τα κόμματα, που οφείλουν περίπου μισό δισ. ευρώ στις τράπεζες, έχουν ακατάσχετο στην κρατική χρηματοδότηση στο 40% (!) έως το τέλος του χρόνου.


Η αποκάλυψη για την προκλητική σε βάρος των Ελλήνων και υπέρ των κομμάτων διάκριση έγινε από τη «δημοκρατία», η οποία έγραψε σε άρθρο της:  


«Νέο προκλητικό “ρουσφέτι” στα κόμματα! Μόλις δύο μήνες άντεξε η κυβερνητική πρωτοβουλία για δραστική μείωση του ακατάσχετου της κρατικής χρηματοδότησης προς τα καταχρεωμένα στις τράπεζες κόμματα σε ποσοστό 10%, κάτι που είχε ψηφιστεί με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης.


Με νέα ρουσφετολογική τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα για τους ΟΤΑ η κυβέρνηση επαναφέρει το ακατάσχετο στην κρατική χρηματοδότηση στο 40% (!) έως το τέλος του χρόνου (και βλέπουμε...). Την ίδια ώρα, για κάθε πολίτη το ακατάσχετο για τον λογαριασμό του φτάνει μόλις τα 1.000 ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να παρακρατήσουν το 60% από τα  “δανεικά κι αγύριστα” των κομμάτων, ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση οι τράπεζες παρακρατούσαν το 90%».


Τα κόμματα ζουν σε βάρος εκείνων που τα ψηφίζουν.  


Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και είναι άγνωστο πότε (και κυρίως αν) θα ξεχρεώσουν. Το ΚΚΕ δηλώνει αλαζονικά ότι δεν θα δεχτεί έλεγχο των βιβλίων του και δεν... καταδέχεται να πει στους Ελληνες ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της οφσόρ εταιρίας που αγόρασε από το «κόμμα του λαού» τη συχνότητα του 902, η οποία πουλήθηκε, παρότι ήταν κρατική!


Επίσης...
  το κόμμα που διέλυσε την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ, παρέλειψε να μας εξηγήσει τι απέγινε με τον έλεγχο που έγινε στα οικονομικά του και τις λαθροχειρίες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που διαπιστώθηκαν.


Οι νομοθέτες νομοθετούν την αδικία.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: