"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Η μόνη Εξεταστική Επιτροπή που θα έχει νόημα



Εχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές γίνονται είτε για ξέπλυμα των εμπλεκομένων είτε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Το κάθε κόμμα φτιάχνει το πόρισμά του, λέει τα δικά του, αθωώνει ή καταδικάζει πολιτικά τους υπόλογους και η ζωή συνεχίζεται μέχρι την επόμενη Εξεταστική. Είναι βέβαιο πως όλη η νομολογία περί ευθύνης υπουργών έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει απεμπλοκή από τις υποθέσεις μέσα από την παραγραφή και άλλα συνταγματικά προβλεπόμενα κόλπα.


ΟΛΕΣ οι υποθέσεις για τις οποίες έχουν συσταθεί Εξεταστικές Επιτροπές τις τελευταίες δεκαετίες αφορούσαν αποκλειστικά σκάνδαλα. 


Ολες εξέταζαν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων με μαύρο χρήμα. 


Τώρα έρχεται στο προσκήνιο για πρώτη φορά μια υπόθεση που αφορούσε το μέλλον της χώρας. Και ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, για να μάθουμε την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη πριν και μετά τις εκλογές του 2015 που παραλίγο να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και τους πολίτες στα πρόθυρα εμφυλίου.


ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα αποδειχθούν ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους. Οταν όμως καταθέσουν πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, τότε οι πολίτες θα μάθουν επιτέλους το παρασκήνιο της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.


ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αποκαλύψεις για το περίφημο plan B, που σχεδίαζαν οι Βαρουφάκης και Κιμ, σοκάρουν. Και πλέον δεν αφορούν το τεχνικό μέρος για τη δημιουργία του παράλληλου νομίσματος αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Οι εξομολογήσεις τους από τη μια ρίχνουν βαρύτατες ευθύνες στο Αλέξη Τσίπρα γκρεμίζοντας τη θεωρία περί αυταπατών και από την άλλη αποδεικνύουν την επικίνδυνη αστειότητα του σχεδιασμού.


ΑΣ ξεκινήσουμε από τον Κιμ, που δήλωσε ότι συμβουλεύτηκε τον οκτάχρονο γιο του για τη μορφή που θα έπρεπε να είχε το κουπόνι – νόμισμα και στη συνέχεια με απίστευτη χαλαρότητα αποκάλυψε πως αν δεν πετύχαινε η εφαρμογή απλά θα το απέσυραν! Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, καθώς αποκαλύπτεται καθαρό τζογάρισμα με το μέλλον της χώρας και τις ζωές όλων μας.


ΣΥΜΦΩΝΑ με τα όσα ισχυρίζεται ο Βαρουφάκης, το τζογάρισμα όχι μόνο ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά είχε και την έγκρισή του


Αρα...
 δεν ισχύει ότι κάποιος… τρελός που έγινε υπουργός Οικονομικών έκανε ό,τι γούσταρε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν


Ο σχεδιασμός για το plan B είχε ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2014. Και εδώ δημιουργούνται τα δύσκολα ερωτήματα για τον πρωθυπουργό.  


Για ποιο λόγο απέκρυψε την επεξεργασία σχεδίου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη; 


Γιατί διέψευδε την ύπαρξή του κάθε φορά που τον ρωτούσαν; 


Είναι δυνατόν να έχει αποκρύψει από τον ελληνικό λαό μια τόσο σοβαρή παράμετρο και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, την ίδια ώρα που υποσχόταν φαντασιακούς παραδείσους χωρίς Μνημόνια;  


Για να απαντηθούν αυτές και άλλες εκατοντάδες απορίες πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ώστε να κατανοήσουν οι πολίτες από ποιον και με ποιον τρόπο εξαπατήθηκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: