"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Πάμε Βουλή για χάπενινγκ!



Τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν «για την άδικη κράτηση της Ηριάννας και του Περικλή», αλλά και για  την άρνηση χορήγησης άδειας στους «πολιτικούς κρατούμενους» -διότι, ως γνωστόν, αν είσαι δολοφόνος με προκήρυξη, είσαι και πολιτικός κρατούμενος.


Οι άνθρωποι της οργάνωσης πέταξαν φυλλάδια, άνοιξαν πανό και στη συνέχεια, αφού χάρισαν το ονοματάκι τους στην Αστυνομία, αναχώρησαν για τα Εξάρχεια. Αλλωστε ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντολή να μην κρατηθούν. Και, προφανώς, δεν ήταν εκεί ο αντιπρόεδρος Μπαλαούρας για να επαναλάβει τη γνωστή έκκληση: «Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!».


Πράγματι, επρόκειτο για μία εξαιρετική ενέργεια του Νίκου Βούτση που ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες στον συστηματικό ακτιβισμό. Και ναι, πλέον η Βουλή είναι ανοιχτή και δεκτική για όλους όσους επιδίδονται σε θεαματική πολιτική διαμαρτυρία.


Μερικά παραδείγματα:


Διαμαρτυρόμενοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας. Διαμαρτύρονται για οτιδήποτε. Για τον διαιτητή, τον επόπτη, τον πρόεδρο της ομάδας.


Μικροπωλητές λαϊκών αγορών Βοιωτίας για την άνοδο στις τιμές ενοικίασης των πάγκων.


Μοναχοί και φίλοι της Μονής Εσφιγμένου, ζητώντας να καταδικάσει η Βουλή τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη απέναντι στην αδελφότητά τους.


Δεν μπορώ να βρω ένα λόγο για τον οποίο ο Βούτσης δεν θα δεχθεί στη Βουλή τον αγνό χουλιγκάνο που, άμα λάχει, είναι κάθε Κυριακή στο γήπεδο, δεν πήγαινει μόνο αραιά και που στα Προπύλαια ή έξω από τη ΓΑΔΑ.


Ομοίως, ο Βούτσης είναι υποχρεωμένος...
 να ανεχθεί τους πωλητές λαϊκών αγορών που ξεροσταλιάζουν για το μεροκάματο, στέλνοντας ένα βαθύ μήνυμα ταξικού αγώνα.


Και, ασφαλώς, θα επιδείξει κατανόηση απέναντι στον μοναχό της Μονής Εσφιγμένου που υψώνει ανάστημα μπροστά στην εξουσία του Πατριάρχη.


Ο Ρουβίκωνας άνοιξε δρόμους και ο πρόεδρος Βούτσης μας έδειξε πώς μπορούμε να τους βαδίσουμε. 


Με τα αρβυλάκια μας και χαρακτηριστική άνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: