"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο «ατρόμητος» Τσίπρας του 2015 έπεσε θύμα… αποπλάνησης;



Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του, πρώην και νυν, πιάστηκαν με «το σχέδιο εξόδου από το ευρώ» στην… πλάτη. 


Ο σχεδιασμός τους ήταν εξαιρετικά απλός και συγχρόνως εξαιρετικά βλακώδης.  


Επαιξαν πόκερ με το μέλλον της χώρας, αν και γνώριζαν πως οι «τσέπες» του κράτους ήταν άδειες.


ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ, «θα εκβιάσουμε την Ευρώπη με το Grexit, θα φοβηθούν την αναταραχή, θα υποχωρήσουν. Αν δεν υποχωρήσουν κανένα πρόβλημα! Θα ετοιμάσουμε και ένα plan b με κουπόνια αντί ευρώ μέχρι να τυπωθούν δραχμές και θα ζητήσουμε λεφτά από τον Πούτιν και την Κίνα και πετρέλαιο από τον Μαδούρο». Ολα αυτά ήταν αστεία, επικίνδυνα και παρανοϊκά από το 2015, δεν έγιναν τώρα.


ΟΛΟΙ αυτοί που βγαίνουν και αντιμετωπίζουν τον Βαρουφάκη, την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη ως γραφικές περιπτώσεις, τότε… βάραγαν προσοχή σε κάθε τους πρόσταγμα. 


Ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλούσε τον Γιάνη asset για τη χώρα, ο σοβιετολάτρης Παναγιώτης ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και η Ζωή ξενυχτούσε βουλευτές και πολίτες στο Κοινοβούλιο, αφού πρώτα όλοι μαζί είχαν «διαγράψει» το χρέος στην περιβόητη επιτροπή.


ΓΡΑΦΙΚΗ και επικίνδυνη ήταν αυτή η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Τώρα, ο είρωνας Νίκος Παππάς δηλώνει ότι «ο ελληνικός λαός είναι παγερά αδιάφορος από το θέατρο παραλόγου του Βαρουφάκη». Προφανώς και θυμάται ότι ήταν και εκείνος συμπρωταγωνιστής στο θέατρο του παραλόγου που βίωσε όλη η κοινωνία το 2015. Τότε που τουίταρε πως δεν θα κάνει κωλοτούμπες και τη νύχτα του ψευδοδημοψηφίσματος και των capital controls που έλεγε πως ξημερώνει μια καλή μέρα για τη χώρα.


ΚΑΙ βγήκε, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας -αφού άκουσε τη συμβουλή του Γιάνη και έμαθε αγγλικά- και έδωσε συνέντευξη στον «Guardian». Επιχείρησε με ένα… σβηστό mea culpa για μια ακόμη φορά να θυματοποιήσει τον εαυτό του. Ο πολιτικός που πριν από το 2015 το έπαιζε ατρόμητος, που φώναζε «γκόου μπακ, μάνταμ Μέρκελ», που θα γκρέμιζε τις αγορές και θα έσκιζε τα Μνημόνια, ξαφνικά δήλωσε λίγο-πολύ ότι έπεσε θύμα… αποπλάνησης από τη «γοητεία» του σταρ… μπαρουφολόγου Βαρουφάκη. 


«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η επιλογή ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά». Ας το κρατήσουμε αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα πει τα ίδια και για πολλούς νυν συντρόφους, όπως π.χ. ο Πάνος Καμμένος. 


 Μεγαλύτερη αξία έχει, όμως, η ατάκα του πρωθυπουργού ότι «το σχέδιο Β’ του Βαρουφάκη ήταν αδύναμο, αναποτελεσματικό, τόσο αόριστο».  


Τι λέει στον ελληνικό λαό, δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας; 


 Πως αν ο Βαρουφάκης είχε φτιάξει ένα σχέδιο δυνατό, αποτελεσματικό και συγκεκριμένο, τότε θα είχε συμφωνήσει στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.


Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ του Αλέξη Τσίπρα προς τους πολίτες, δυστυχώς, δεν σταμάτησε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αν και ομολόγησε πως τότε δεν είχε αίσθηση των δυσκολιών και εμπειρία, αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει τη χώρα στο λαιμό του. Και έτσι συνεχίζει να πολιτεύεται ακόμα. Απλά τώρα...
 έχει αλλάξει τροπάριο και ψευδοαφηγήματα. Πιθανότατα με την ίδια ελαφρότητα κάποια στιγμή στο μέλλον θα μιλήσει για τις αυταπάτες που είχε το 2017. Και το 2019 όταν θα μειώνονται συντάξεις και αφορολόγητο, μπορεί να ισχυριστεί πως και για αυτά φταίει ο… Βαρουφάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: