"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Τελικά, ούτε για πρόεδρος …15μελούς δεν κάνει



Οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι σοκαριστικές. Οι δύο πολιτικοί, στους οποίους ο νεοκλεγείς Αλέξης Τσίπρας είχε αναθέσει εξαιρετικά σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια, τώρα που πλέον βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση ομολογούν με σπαρταριστές λεπτομέρειες όσα σχεδίαζε το 2015 το Μαξίμου.


PLAN X, κουπόνια IOUs αντί για χαρτονομίσματα ευρώ, «κλοπή» των 16 δισεκατομμυρίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα του Μαδούρο και χρήματα από τη Ρωσία ως αντάλλαγμα… μπροστάντζα για την κατασκευή αγωγού. 


 Ολες αυτές οι ασκήσεις επί χάρτου γίνονταν με την έγκριση του πρωθυπουργού, ενώ ενήμεροι ήταν τόσο το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και δεκάδες κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κορόιδευε το λαό ισχυριζόμενη πως διαπραγματεύεται μια συμφωνία με τους δανειστές. Οποιεσδήποτε πληροφορίες περί του «εναλλακτικού σχεδίου» δημοσιεύονταν τότε στα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο διαψεύδονταν, αλλά συγχρόνως κυβερνητικά στελέχη κατηγορούσαν τα «συμφέροντα» της χώρας και την αντιπολίτευση πως υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση.


ΤΩΡΑ, βέβαια, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν τολμούν να πουν κουβέντα. Γιατί από τη μια δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και από την άλλη φοβούνται τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχει στην κατοχή του ο Γιάνης Βαρουφάκης.  


Οπως αποδεικνύεται από τα λεχθέντα και τα γραφόμενα των δύο πρώην υπουργών η χώρα το 2015 γλίτωσε την έξοδό της από την ευρωζώνη και τη… βενεζουελοποίηση, επειδή ο πρωθυπουργός φοβήθηκε πως θα οδηγείτο στο Γουδή.


ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, κάτι ακόμα πιο σοκαριστικό από το σχέδιο επιστροφής στη δραχμή που επεξεργάζονταν στην κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς. 


 Το πιο σοκαριστικό είναι...
 ο συνδυασμός ασχετοσύνης, προχειρότητας και υποκρισίας με βάση τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας λάμβανε αποφάσεις για το μέλλον της χώρας


Με πόση άγνοια ζητούσε να «υπεξαιρεθούν» τα 16 δισεκατομμύρια της ΕΚΤ. 


Με πόση ευκολία έδινε έγκριση σε ένα σχέδιο που θα κατέστρεφε αιώνια τους πολίτες και την οικονομία της χώρας.  


Με πόση υποκρισία έλεγε «να κάνουμε τα… καλά παιδιά στην τρόικα, ενώ στα κρυφά θα ετοιμάζουμε το δικό μας σχέδιο».


ΚΑΙ δεν σταμάτησε εκεί, αντιθέτως συνεχίζει να κυβερνάει προασπαθώντας να ξαναδημιουργήσει νέες αυταπάτες στην κοινωνία. Ισχυρίζεται ακόμα πως «έσωσε» τη χώρα με το ψευδοδημοψήφισμα, πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα ενώ έχει ήδη ψηφίσει πρόσθετες επιβαρύνσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων. 


Η κοροϊδία δεν έχει όριο, αφού όπως γράφει στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης από το καλοκαίρι του 2015 ο πρωθυπουργός ομολογούσε πως «έδωσα περισσότερα κι από τον Σαμαρά και δεν μου δίνουν τη συμφωνία».


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος φαντασιακούς παραδείσους, κατάφερε να εξαπατήσει τον καταταλαιπωρημένο από τα επώδυνα Μνημόνια ελληνικό λαό. Τώρα, όμως, που αρχίζουν να αποκαλύπτονται όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο του «βρόμικου 2015» αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν είναι άξιος για να κυβερνά την Ελλάδα, αλλά ούτε καν ικανός για πρόεδρος… 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: