"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Πιάστηκαν με τον… Μαδούρο στην πλάτη!



Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Μαξίμου αντιμετωπίζουν πάντοτε με ιδιαίτερη αμηχανία τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου και του ρεπόρτερ Ιάσωνα Πιπίνη για τις μυστικές επαφές που είχαν με αξιωματούχους του καθεστώτος της Βενεζουέλας. Εως τώρα δεν έχουν δώσει ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις.


Στην πρώτη αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου είχαν επιχειρήσει να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα του θέματος, μιλώντας για συζητήσεις που είχαν ως αντικείμενο πιθανή εμπορική συμφωνία για αγροτικά προϊόντα και εμφάνιζαν τον έμπειρο δικηγόρο offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ως εκπρόσωπο επενδυτών


Στη συνέχεια αυτοί οι αστείοι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας. Από τότε έχουν επιλέξει να ακολουθούν την οδό της σιωπής και συγχρόνως προσπαθούν να εντάξουν τις αποκαλύψεις στις καθημερινές κόντρες ρουτίνας με την αντιπολίτευση.


ΤΑ πλήρως στοιχειοθετημένα με αδιάσειστα ντοκουμέντα-ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου και η ενοχική σιωπή του Μαξίμου επιβεβαιώνουν όσα συνέβαιναν σε αυτές τις «σκοτεινές» επαφές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καράκας.  


Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς «πιάστηκαν με τον… Μαδούρο στην πλάτη». Βρίσκονται πολιτικά εκτεθειμένοι από τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει με υπουργούς, αξιωματούχους και άλλα ισχυρά πρόσωπα της Βενεζουέλας πριν από τις εκλογές του 2015. Ουσιαστικά, διαπραγματεύονταν τη στήριξη της χώρας σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.  


Παράλληλα, όμως, οι κύριοι Παππάς και Αρτεμίου συνταξίδευαν έως το Καράκας με εκπροσώπους Ελλήνων επιχειρηματιών. Την ίδια εποχή οι κύριοι Παππάς και Αρτεμίου «πέταξαν» με το τζετ αμφιλεγόμενου Λιβανέζου επιχειρηματία σε εξωτικό νησί της Καραϊβικής από τον οποίο και φιλοξενήθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο.


ΟΣΟ κι αν προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και να κρυφτούν πίσω από γραφικές ανακοινώσεις, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Παππάς στο μέλλον θα κληθούν να απαντήσουν για τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει τόσο οι ίδιοι όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς της Βενεζουέλας.


Δεν πρόκειται να αποφύγουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το περιβόητο plan Β’ που θα οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρωζώνης και το οποίο τόσο από τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου όσο και από τις εξομολογήσεις Βαρουφάκη αποδεικνύεται πως επεξεργάζονταν με κάθε λεπτομέρεια και για πάρα πολύ καιρό.  


Τότε...
 θα απαντήσουν για όσα σχεδίαζαν, αλλά και για το ποια θα ήταν τα «ανταλλάγματα» που θα έδινε η Ελλάδα σε περίπτωση που η Βενεζουέλα και η Ρωσία στήριζαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ.  


Συγχρόνως θα κληθούν να απαντήσουν και για το ρόλο Αρτεμίου, αλλά και για τις υπόλοιπες επαφές των μυστικών ταξιδιών στη Βενεζουέλα που πιθανότατα δεν αφορούσαν μόνο στο… plan B’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: