"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Bγάλε τον σκασμό



Απίστευτα  πράγματα. Τα  βλέπουμε,  τ ακούμε, τα διαβάζουμε και  στη  συνέχεια τα καταπίνουμε.  Αμάσητα. Οπως  τα χαιβάνια. Με  I.Q μπιφτεκιού!
 

Τελεταίο,  κορυφαίο, παράδειγμα  η έξοδος στις  αγορές. 


Μα  είχαμε βγει στις  αγορές.  Με  αρχηγό  τον Αντώνη  Σαμαρά.  


Ναι αλλά το επιτόκιο  το   σημερινό είναι  πιο  χαμηλό. Σωστά. Αλλά κι εγώ  σου λέω ότι  αν   συνεχιζόταν  η έξοδος  τα επιτόκια θα έπεφταν  ακόμα πιο  χαμηλα από τα   Τσιπρέικα  τα  σημερινά!

 
Και όχι  μόνο αυτό. Αλλά  αν  συνεχιζόταν, εκείνη η προσπάθεια,  τότε  η κυβέρνηση του Σαμαρά  θα κατάφερνε να  συγχρονιστεί με  την ποσοτική  χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι κι έτσι τα επιτόκια  θα κυμαίνονταν λίγο πιο πάνω από το 1%!

 
Ναι αλλά ο  Τσίπρας μας οδηγεί στην  ευρωπαική κανονικότητα. Μα είχαμε  προσεγγίσει αυτή την κανονικότητα. Με λίγη ακόμα προσπάθεια  θα είχαμε εναρμονιστεί με την ευρωπαική κανονικότητα. Το ξεχάσαμε;

 
Ναι αλλά ο Τσίπρας, σε ένα  χρόνο  θα μας βγάλει  από   την εποπτεία  της Τρόικας. Λίγο ακόμα και  θα   εξέλθουμε από το τούνελ.  Μα είχαμε  πλησιάσει στην έξοδο από το τούνελ. Λίγο  ακόμα και θα εξασφαλίζαμε  εκείνη την καταραμένη  αξιολόγηση, με λιγότερο κόστος και με λιγότερα  μέτρα, και  η Σωρρακώσταινα  θα έβγαινε από το τούνελ. Ετσι δεν είναι;

 
Ολα αυτά  για τα οποία πανηγυρίζουν οι Συριζαίοι, είχαν, σχεδόν, συμβεί πριν από  τρία χρόνια. 


Χωρίς το εξαμηνίτικο έκτρωμα του κοριοβαρουφάκη και του Τσίπρα. Χωρίς το  κόστος  τόσων δισεκατομμυρίων.  Χωρίς κλειστές τράπεζες. Χωρίς μαζική έξοδο  σαράντα δισεκατομμυρίων   από  τους καταθέτες. Χωρίς  δευτερότριτο  Μνημόνιο. Χωρίς  αβάσταχτα  κουρέματα συντάξεων. Χωρίς  την  επικών  διαστάσεων φτωχοποίηση. Και  χωρίς  τέτοια πολιτική αστάθεια!

 
Η υπερψήφιση  του Σταύρου Δήμα και  η παραμονή της κυβέρνησης του Αντώνη  Σαμαρά, ώστε να ολοκληρώσει την «βρόμικη»  δουλειά, θα ήταν  ο καλύτερος και πιο  σίγουρος  δρόμος προς  την έξοδο απ αυτή την παρατεταμένη  κρίση!

 
Ναι  αλλά εκείνοι,  οι  πρασινογαλάζιοι,  είναι οι ένοχοι, οι  κυρίως υπεύθυνοι για την  χρεοκοπία της χώρας. Εντάξει  συμφωνώ μ αυτό το επιχείρημα. Αλλά  ξέρεις κάτι. Χίλιες  φορές ο επαγγελματίας  απατεώνας, από τον  ερασιτέχνη,  τον τυχοδιώκτη,  τον άσχετο, τον ρέμπελο και τον τυχάρπαστο!
 

Αυτό  αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Αυτό το  τελικό  συμπέρασμα από  το crash test  των  δύο κομμάτων. Και απ  αυτή  την  (Δεξιά) επιστροφή στην  ευρωπαική κανονικότητα, θα είχαν  ωφεληθεί  τα πιο   φτωχά και   λαικά «στρώματα»!

 
Και κάτι ακόμα. Το εφαλτήριο ανόδου του Τσίπρα  ήταν  το μεγάλο ψέμα


Το παραμύθι.  


Οι  υποσχέσεις. 


Η αερολογία.


Η μαγική  εικόνα.


Και  όσοι  τα πίστεψαν-και  είναι  οι  περισσότεροι-αυτοί και  οι συνένοχοι. Ετσι ακριβώς!

 
Γιατί,  φίλε μου, ενήλικας είσαι.Νιονιό διαθέτεις. Εμπειρία έχεις. Γράμματα  γνωρίζεις. Και  ιστορία κάπως έχεις διαβάσει

 
Πως λοιπόν  πίστεψες  όλα  αυτά τα παραμύθια;  


Από  που θα προέκυπταν τα δισεκατομμύρια ευρώπουλα  για την αύξηση μισθών και  σντάξεων;  Από  την   ψυχή της μάνας της Μέρκελ; Από  τους τοίχους; Από τον ουρανό;

 
Για να σου πω:  
Τα ήθελες  τα έπαθες. Και μαζί με σένα ολόκληρος ο  τόπος ο ελληνικός.  


Γιατί όποιος  δεν έχει μυαλό,  έχει  πόδια. 


Τρέχα  τώρα  όπως ο Θανάσης Βέγγος.  Τρέχα στο κενό και  βγάλε το  σκασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: