"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΑΕΙ: Τα άπαρτα βουνά της Μεταπολίτευσης

Ο Ελληνισμός, βασικά, είναι θέμα Παιδείας. Γι' αυτό στις άχαρες μέρες μας βασιλεύει η βαρβαρότητα




Το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει διά νόμου και ρητής αναφοράς στο κείμενο του Συντάγματος ότι η παράνοια είναι θεσμός, τρόπος ζωής στην πατρίδα μας.


 Ιδού μια απόδειξη του προαναφερθέντος, που έχει παιδαγωγικό ενδιαφέρον: Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται, λόγω ρητής απαγόρευσης του Συντάγματος, να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.


«Η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται» αναφέρει το άρθρο 16.  


Επιτρέπεται, όμως, να λειτουργούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Εκεί δεν πιάνει η μπογιά της ΚΝΕ ούτε φτάνουν οι άκρες από τα μαδέρια της Αριστεράς και της προόδου, η οποία αγωνίζεται να ακούγονται όλες οι απόψεις που συμφωνούν με τη δική της. Επίσης, το (διά της τεθλασμένης σοβιετικό) κράτος μας επιτρέπει να πας στο εξωτερικό για να σπουδάσεις, δαπανώντας έναν σκασμό λεφτά. Αρα, καλός ο ιδιωτικός τομέας, αλλά μακριά από εμάς!

 
Επίσης επιτρέπεται, έχοντας σπουδάσει στο εξωτερικό, να αναγνωριστεί το πτυχίο σου ως ισότιμο με τα ελληνικά αλλά, αν ιδρυθεί ξένο πανεπιστήμιο σε ελληνικό έδαφος, τότε το πτυχίο δεν αναγνωρίζεται! Δηλαδή, υπάρχει η επίσημος παραδοχή ότι εντός έδρας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ενσωματώσουμε οποιονδήποτε υγιή και ωφέλιμο θεσμό που λειτουργεί σε ξένο έδαφος. Ή θα πρέπει να φιλήσεις το δαχτυλίδι των νονών που πουλάνε λαθραία τσιγάρα εντός χώρων ΑΕΙ εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό... άσυλο ή να...
 πας αλλού, έξω, μακριά από την ελληνική επικράτεια.

 

Το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε επί δημοκρατίας επειδή επί δικτατορίας μπήκε τανκ στο Πολυτεχνείο. Η δημοκρατία δεν θέλει να βάλει τανκ στο Πολυτεχνείο ούτε να λογοκρίνει τους φοιτητές. Το πανεπιστημιακό άσυλο, όμως, ισχύει και είναι το τελευταίο οχυρό της Μεταπολίτευσης. Δεν προστατεύει την ελευθερία του λόγου αλλά τους μπαχαλάκηδες, τους λαθρεμπόρους και πάσης φύσεως παραβατικούς που δραστηριοποιούνται εντός ΑΕΙ.
Ζήτω η τρέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: