"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Όλα εδώ πληρώνονται



Γατόνι ο Yanis. Εφτάψυχες οι γάτες. Εφτάψυχος ο κοριοβαρουφάκης.
 

Πρώτα τα έβγαλε όλα στη φόρα. Για να τους πάρει μαζί του στο όποιο σκοτάδι. Στο «Γουδή» ας πούμε. Για να απενοχοποιηθεί ο ίδιος. Αφού ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Για να τεκμηριώσει το κατηγορητήριό του ότι η «παρέα» συνιστούσε κάτι σαν «συμμορία» παρά σαν κυβερνητική ομάδα. Και για να εξισώσει με τις τελευταίες δηλώσεις, τον Τσίπρα με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα!

 
Η «συμβουλή» και «προτροπή» του προς τον πρώην ευεργέτη και στον πληθυντικό μάλιστα: «Ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά και Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς περί εξόδου στις αγορές»!

 
Εχουμε και λέμε λοιπόν: 


Μα φυσικά η πολιτική είναι μία. 


Μα φυσικά είναι μονόδρομος η σχέση της Σωρρακώσταινας με την Ευρωζώνη!

 

Μα φυσικά «ευεργετικά» τα Μνημόνια υπό τον όρο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων!
 

Μα φυσικά ο Τσίπρας περισσότερα έδωσε στην τρόικα απ’ όσα ο Σαμαράς


Μα φυσικά είναι συμφέρουσα για το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες μια αριστερή κυβέρνηση που θα ακολουθήσει πιστά τις εντολές της τρόικας!

 
Μα φυσικά έτσι, με την υποταγή της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ εννοείται, καταρρίπτεται κάθε ίχνος αντίστασης, ότι δηλαδή υπάρχει μια εναλλακτική πολιτική λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης!

 
Μα φυσικά οι Ευρωπαίοι προτιμούσαν και προτιμούν Τσίπρα επειδή όλα τα μέτρα πέρασαν και εφαρμόστηκαν χωρίς να ανοίξει μύτη!
 

Μα φυσικά ο Τσίπρας ήταν και είναι το «λουκούμι» του Σόιμπλε.  


Μα φυσικά η μετάλλαξη και η στροφή του προς τα δεξιά αποτελεί ένα πρώτης τάξεως τιμωρητικό παράδειγμα προς κάθε απείθαρχη φωνή, προς κάθε άτακτο παιδί των χωρών της Ευρωζώνης!

 
Ο κοριοβαρουφάκης δεν λέει τίποτα καινούριο. Μηδέν εις το πηλίκον. Και πρέπει, την ώρα που ανοίγει το στόμα του και εκστομίζει όλη αυτή την κοινότοπη αερολογία, να αναλογιστεί ένα πράγμα. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον πρώην ευεργέτη και αφεντικό του.
 

Οτι προκειμένου να συνετιστεί ο Τσίπρας, προκειμένου να «εξισωθεί» με τον δεξιό Σαμαρά και τον αρχιτραπεζίτη Στουρνάρα και προκειμένου η Ελλάδα να μην γκρεμιστεί οριστικά πέφτοντας στα βράχια, έπρεπε να περάσουν έξι μήνες, να πληρώσουν -κυρίως οι φτωχοί- έναν σκασμό λεφτά, να καταχρεωθεί κι άλλο η χώρα, να κλείσουν οι τράπεζες και να υποστούμε τα σκληρά μέτρα ενός τριτοτέταρτου Μνημονίου!
 
Ο κοριοβαρουφάκης, ο δεύτερος μετά τον Τσίπρα μεγαλύτερος ένοχος αυτής της «εγκληματικής» δραστηριότητας


Ποια η ποινή που πρέπει να υποστούν όλοι αυτοί; 


Κι όμως, αντί ποινής...
 ο μεν πρώτος απολαμβάνει όλα τα αγαθά της μακροβιότερης μέσα στην κρίση πρωθυπουργίας, ο δε έτερος ανακηρύσσεται διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Εσεξ, τρίβει τα χέρια του από τις πωλήσεις των βιβλίων του, παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις έναντι πολλών χιλιάδων δολαρίων, παρεμβαίνει στην πολιτική ατζέντα της χώρας και διαρκώς βρίσκεται στο ρετιρέ της δημοσιότητας!

 

Και κάτι ακόμα. Ο Τσίπρας, έστω καθυστερημένα, έβαλε μυαλό. Ο κοριοβαρουφάκης καθόλου. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί στην εφιαλτική περίπτωση των κουπονιών, των παράλληλων πληρωμών και της συνακόλουθης εξόδου από την Ευρωζώνη;  


Και γιατί όλα αυτά; Μα φυσικά για να επιβεβαιωθεί η θεωρία του Yianis!
 

Λένε μερικοί ότι οι Ευρωπαίοι μάς χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο. Ουδείς μπορεί να το αποδείξει. Ομως υπάρχουν πλήθος αποδείξεις ότι ο κοριοβαρουφάκης επιχείρησε να χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τη χώρα σαν πειραματόζωο των θεωριών του.


 Αλλά να ξέρει κάτι: όλα εδώ πληρώνονται, dear Yianis!

Δεν υπάρχουν σχόλια: