"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Προσοχή! Σκληρό αριστερό πορνό, ακατάλληλον δια ανηλίκους

Γράφει το ANTINEWS


Τα κυριακάτικα φύλλα πλημμύρισαν από τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη από το βιβλίο του Adults in the room.  


«Ενήλικες στο δωμάτιο» πάει να πει αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε λίγο στην αργκό θα λέγαμε ότι είναι «σκληρό πορνό» και μάλιστα… αριστερό σκληρό πορνό.


Κι αν για τα όσα αποκάλυψε ήμασταν λίγο – πολύ υποψιασμένοι και γράψαμε άλλωστε γι’ αυτά, αυτό που ίσως προξενεί εντύπωση είναι ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι όλους τους διαλόγους τους έχει καταγράψει στο κινητό του. Ίσως και γι’ αυτό το Μέγαρο Μαξίμου να μην αντιδρά, να μην επιτίθεται, να μην διαψεύδει.


Είναι η δεύτερη φορά που ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι έκανε παράνομες καταγραφές. Όλοι θυμόμαστε ότι έγραψε με το κινητό του, έβαλε δηλαδή «κοριό» και στο τραγικό εκείνο Eurogroup της Ρίγας όπου απομονώθηκε απ’ όλους.


Ποιος ξέρει τι άλλο έχει καταγράψει, και πάλι παρανόμως. 


 Ποιος ξέρει τι έχει στα χέρια του ο Βαρουφάκης και μ’ αυτό απειλεί τον Τσίπρα. 


Για φανταστείτε τι γινόταν πριν από δύο χρόνια. Το… asset που έλεγε κάποτε ο πρωθυπουργός, την ίδια στιγμή που ήταν το πρώτο βιολί της κυβέρνησης υπέκλεπτε τα πάντα. Την ώρα που έκανε βόλτες με τον Τσίπρα στην Αθήνα ή διακοπές με τους λοιπούς Συριζαίους στην Αίγινα, τη στιγμή που αγκαλιάζονταν και φιλιούνταν με τον Τσίπρα και την Μπέτυ και τη Δανάη στον κήπο της ΕΡΤ, ο Βαρουφάκης είχε κοριούς παντού.


Έχει καταγράψει διαλόγους με τον Τσίπρα, με τον Παππά, με τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη. Τους έχει με απλά λόγια στο χέρι για το τι έλεγαν εκείνη τη μαύρη περίοδο. Τα σχέδιά τους, τις σκέψεις τους, τους φίλους και εχθρούς που έφτιαχναν.  


Προνοητικός, αν και παράνομος, ο Γιάνης. Αλλά να που τώρα τους έχει στο χέρι. Κι αν τον απειλούν ταυτόχρονα τον φοβούνται. Κι όταν ο Βαρουφάκης προκαλεί το πολιτικό σύστημα να κάνει εξεταστική κι αν χρειαστεί και ειδικό δικαστήριο, ξέρει ότι το Μαξίμου τρέμει. Και στο Μαξίμου τρέμουν γιατί ξέρουν ότι ο Βαρουφάκης ξέρει. Πιθανότατα, αν πάει η υπόθεση σε έρευνα θα βγάλει κι άλλους άσους που έχει κρυμμένους στο μανίκι του.


Διαλόγους – φωτιά που μπορεί να κρύβουν ακόμη και το σχέδιο πραξικοπήματος της αριστεράς, το σχέδιο αποχώρησης από το ευρώ. Μπορεί και κάποιες άλλες… περίεργες υποθέσεις. Όπως π.χ. ποιοι κέρδισαν δισεκατομμύρια από τα ξαφνικά παιχνίδια της κυβέρνησης. Από την κόλαση της δραχμής, στα μνημόνια, από τα υψηλά spreads στα χαμηλά και ούτω κάθε εξής.



Πρόκειται πράγματι για σκληρό αριστερό πορνό.  


Τσόντα για ενήλικες θα μπορούσε να ονομάζει το βιβλίο του ο Βαρουφάκης. Με πρωταγωνιστές τον Τσίπρα και τους υπουργούς του.


Ορθώς η αντιπολίτευση ζητά μετ’ επιτάσεως εξεταστική επιτροπή


Σε μια σοβαρή χώρα όλα αυτά που λέει ένας πρώην υπουργός θα ήταν αιτία πτώσης της κυβέρνησης. Αλλά θα ήταν και αιτία αυτεπάγγελτης παρέμβασης των εισαγγελέων. Και για το σχέδιο της κυβέρνησης, και για το πόσα λεφτά ζημιώθηκε η χώρα, και για το πόσα πήραν οι κερδοσκόποι αλλά και για το πώς ο Γιάνης κατέγραφε παράνομα τα πάντα. Κρατικά μυστικά, πώς να το κάνουμε…


Όσο για κάποιους ανόητους που λένε ότι επιχειρηματίες έχουν βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αποκαλύψεις για να ρίξει την κυβέρνηση, τι να πούμε. Προφανώς και αυτή θα είναι η επικοινωνιακή ασπίδα του Μαξίμου. Θα προσπαθήσουν να αποδομήσουν τον άλλοτε φίλο τους, το μεγάλο κεφάλαιο και φίλο του Τσίπρα. Θα θυμίσουν επίσης ότι όλα κρίθηκαν με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ότι δηλαδή ο κόσμος συγχώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και τέλος θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τον Γιάνη με επιχειρηματίες, να μιλήσουν δηλαδή για νέα διαπλοκή που θέλει να καταστρέψει τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση.


Η ουσία είναι μία: 

Αν έχουν τα κότσια ας πάνε σε εξεταστική επιτροπή και όλα να βγουν στο φως.


  Θα είναι σκληρή τσόντα αλλά και τι έγινε;  


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα που έλεγε κάποτε και ο Αλέξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: