"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ο λαϊκισμός που καλλιέργησαν τους γύρισε μπούμερανγκ

Γράφει το ANTINEWS


«Καταδικάζουμε τη βία, αλλά ο λαός αντιδρά». Κάπως έτσι δεν έλεγε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ όταν οι… αγανακτισμένοι έπαιρναν στο κυνηγητό άλλους πολιτικούς; Έτσι δεν αντιδρούσε η αριστερά κάθε φορά που κάποιος… μνημονιακός Πασόκος ή Νεοδημοκράτης έτρωγε ξύλο ή φραπέδες;  


Και τώρα που οι ίδιοι βρίσκονται στη θέση των… ταξικών εχθρών που κάποτε κυνηγούσαν; Πώς είναι για τον Φίλη ή τον Ξυδάκη να προπηλακίζονται, να τρώνε καφέδες και νερά στα μούτρα, να υβρίζονται και να εκδιώκονται σε μια συγκέντρωση για την Ηριάννα;


Για σκεφτείτε το. Προφανώς πρώην σύντροφοι τους, αριστεροί τους πήραν στο κατόπι και τους κατεξευτέλισαν. Ούτε δεξιοί ούτε ακροδεξιοί θα πήγαιναν σε μια τέτοια εκδήλωση, επομένως από το σινάφι τους την πάτησαν οι δύο πρώην υπουργοί.


Πληρώνουν τα επίχειρα του δικού τους εξευτελισμού. Είναι η ώρα τους να καταλάβουν τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι Συριζαίοι, οι ψεκασμένοι του Καμμένου, οι Χρυσαυγίτες και μια σειρά άλλοι αποτυχημένοι ημίτρελοι έκαναν καριέρες κι έβγαλαν λεφτά όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρετώντας πιστά τον λαϊκισμό.


Κάποιοι έγιναν υπουργοί, πρόεδροι της Βουλής, κορυφαία στελέχη της πολιτικής. Κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτά τα όπλα για να αναδειχθούν. Έβρισαν σκαιότατα μέσα κι έξω από τη Βουλή, μούντζωσαν τους εθνοπατέρες, ανέβηκαν σε κάγκελα και ούρλιαζαν, συγκέντρωσαν κόσμο κι έκαναν καταγγελίες στην πλατεία Συντάγματος.


Και τώρα που έγιναν γνωστοί, που άσκησαν εξουσία, που απέτυχαν γιατί ήταν ανίκανοι και που ο κόσμος πληρώνει τις επιλογές τους, ήρθε η ώρα της πληρωμής.


Θα δούμε κι άλλες τέτοιες εικόνες σαν τις χθεσινές με τον Φίλη και τον Ξυδάκη


Δυστυχώς, δεν τιμούν τη Δημοκρατία τέτοια περιστατικά, όμως...
 ο κόσμος… αντιδρά όπως έλεγε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά. Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν δεκάδες αστυνομικούς να τους φυλάνε, δεν μπορούν να είναι κοντά στο λαό. Έναν λαό που κορόιδεψαν, χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στον σκοπό τους.


Αυτό που τους συμβαίνει είναι ότι ο λαϊκισμός που καλλιέργησαν τους γύρισε μπούμερανγκ.  


Τουλάχιστον ο κόσμος ας μείνει στους καφέδες και στο φτύσιμο. Μόνο τέτοιος εξευτελισμός τους πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: