"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: ΤΙΓΡΗΣ που πετάχθηκε από το τροπικό δάσος του Ελληνικού κατασπάραξε οικογένεια στην Ευρυάλη ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη


Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μια άγρια τίγρης που πετάχθηκε από την τροπική βλάστηση του Δάσους του Ελληνικού κατασπάραξε μια φιλήσυχη οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων η οποία κατοικούσε στην περιοχή της Ευρυάλης Γλυφάδας.

Την ώρα που η 50χρονη μητέρα και η 18 κόρη έβγαιναν από το γνωστό Ζαχαροπλαστείο Κατσαρός στη Γλυφάδα το οποίο βρίσκεται επί της Ελ. Βενιζέλου, η φιλελεύθερη τίγρης που καιροφυλακτούσε, με ένα τίναγμα τους έκλεισε το δρόμο και με ένα δεύτερο άρπαξε πρώτα τη μητέρα και στην συνέχεια την κόρη και τις κατασπάραξε.


Λίγα λεπτά αργότερα ο πατέρας που ήταν απασχολημένος με την νόστιμη πωλήτρια του Ζαχαροπλαστείου βγήκε έξω και επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητό του.


Η δαιμονισμένη τίγρης του Ελληνικού που μπορεί να ήταν και μετεμψύχωση της πρώτης αεροσυνοδού της ΟΑ του Ωνάση πετάχθηκε από πίσω του και τον άρπαξε από τον σβέρκο. Σε δευτερόλεπτα είχε κατασπαράξει και τον μουρντάρη μπαμπά ο οποίος ήταν υπάλληλος του υπ. Μεταφορών. Η μαμά δούλευε στο υπ. Οικονομικών. Η κόρη τούς δούλευε και τους δύο.


Η τίγρης έδωσε μια κάποια λύση στο ενδοοικογενειακό πρόβλημα αλλά και επιχειρήματα στον Συριζάιο δασάρχη του Πειραιά που πιθανόν ψηφίζει Χρυσή Αυγή και Ρένα Δούρου. Πακέτο πάνε αυτά!


Μετά το θλιβερό συμβάν...
 σε αγώνα δρόμου για να ακυρώσουν την απόφαση του Δασάρχη Πειραιά και να «ξηλώσουν» το δάσος του Ελληνικού πρόκειται να επιδοθούν μέσα στην εβδομάδα οι νομικές υπηρεσίες των φορέων που εμπλέκονται στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.


Σε συναντήσεις που θα έχουν μέσα στις επόμενες ημέρες, νομικοί του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικόν Α.Ε, θα ξεκινήσουν την σύνταξη της ένστασης κατά της απόφασης χαρακτηρισμού ως δασικών 37 στρεμμάτων στο πιο νευραλγικό σημείο του Ελληνικού- εκεί όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο ουρανοξύστης με το ξενοδοχείο -καζίνο- επικαλούμενες τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που καταλήγει στο εντελώς αντίθετο συμπέρασμα.


Αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις το έργο έχει πάει πίσω τουλάχιστον άλλους δύο μήνες. Αφενός επειδή η νομοθεσία ορίζει ότι οποιαδήποτε αίτηση αναίρεσης δεν μπορεί να κατατεθεί παρά δέκα ημέρες μετά την ανάρτηση της σχετικής απόφασης. Και δεδομένου ότι η απόφαση του Δασάρχη δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια την Παρασκευή 12 Μαΐου, η κατάθεση της ένστασης τοποθετείται για μετά τις 23 Μαΐου. Αφετέρου, γιατί ακόμη και άμεσα να συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Ενστάσεων, η νομοθεσία δίνει περιθώριο δύο μηνών από την υποβολή της ένστασης για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: