"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ (ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πρέπει να ντρέπονται

Το ότι είναι θέμα ψυχιατρικής ανάλυσης το «κόλλημα» του κόσμου που παρακολουθεί τηλεόραση με το «Survivor» είναι κάτι που δεν μας αφορά. Αυτό κρίνουν, αυτό πράττουν, εδώ που μας κατάντησαν.

 
Κάποτε τον έστελναν να παρακολουθεί με τις ώρες το Χρηματιστήριο για να του κλέψουν, μια ωραία πρωία, όλα τα χρήματα, και σήμερα τον στέλνουν να βλέπει με τις ώρες το «Survivor» για να μη σκέφτεται αυτά που αποφασίζουν άλλη μια φορά σε βάρος του και σε βάρος της πατρίδας.

 
Ετσι κι αλλιώς, η μάχη επιβίωσης που δίνουν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια, και με τόση υπομονή, καρτερία και ανοχή, θέλει σίγουρα ερμηνεία, καθώς σχεδόν κανείς δεν εξεγείρεται και κάθεται στον καναπέ, περιμένοντας το επόμενο «χτύπημα» των κυβερνώντων, κατ' εντολήν των δανειστών. 


Αλλά αυτό που έκαναν προχθες, την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των άλλων χριστιανικών λαών της καθ' ημάς Ανατολής, αποτελεί ντροπή και ξεφτίλα: Να προβάλουν, δηλαδή, τηλεοπτικά το σίριαλ με την αναμέτρηση Ελλήνων και Τούρκων παικτών, στο πλαίσιο δήθεν της ελληνοτουρκικής φιλίας!

 
Τόσο το κανάλι (ο Σκάι) όσο και ο Τούρκος επιχειρηματίας Acun Ilicali, που θησαυρίζει από την προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής, θα πρέπει να ντρέπονται για την απόφαση που πήραν, η οποία προσβάλλει 353.000 ψυχές που εξολοθρεύτηκαν με εντολή του Κεμάλ.

 
Και καλά ο Τούρκος, που θέλει να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες των προγόνων του, που αποτέλεσαν προπομπό των θηριωδιών των ναζί, αλλά ένα κανάλι ελληνικό είναι δυνατόν να τα ξεπουλά όλα για μια χούφτα χιλιάρικα;

 
Για λίγες διαφημίσεις παραπάνω; 


Είναι δυνατόν ο παρουσιαστής -Πόντιος ο ίδιος- να...
 συναινεί σε αυτή την προσβολή; 


Νισάφι πια! Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε σε αυτή την έρμη την πατρίδα;
 

Το να ζητήσουμε να παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μάλλον θα είναι ανέκδοτο, όταν δεν έχει επέμβει για άλλα κι άλλα...


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: