"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Wonder Pigeon, πιέζοντας για την πατρίδα - Οι περιπέτειες της Super Περιστέρας

Toυ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Η μυστική δράση της Ελληνίδας υπερ-ηρωίδας που η υπερφυσική δύναμή της είναι να «πιέζει» τους εχθρούς της χώρας της, κυκλοφορεί και σε κόμικ. Για να τη μάθουν επιτέλους όλοι.


H Wonder Pigeon κοίταξε για λίγο την ασημένια τούφα στα χέρια της. Τι κρίμα που δεν μπορούσε να μοιραστεί με κανέναν αυτό το λάφυρο! Αλλά αυτή είναι η μοίρα των super ηρώων. Πρέπει να κρατούν τη δράση τους κρυφή. Γιατί ο κόσμος δεν είναι σε θέση να αντέξει την αλήθεια. Και αν κάποια στιγμή τις λατρεύει σαν είδωλα, πολύ γρήγορα στρέφεται εναντίον τους. 


Η W.P. –όπως την φώναζαν οι λιγοστοί φίλοι της λόγω των αρχικών Wonder Pigeon»– είχε κι ένα παραπάνω λόγω να κρατήσει τη δράση της επτασφράγιστο μυστικό. Η επίσημη ιδιότητά της ήταν «σύντροφος του πρωθυπουργού».  


Τι θα συνέβαινε αν γινόταν γνωστό ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα, που ήταν ήδη στόχος, εκτός από καθηγήτρια Πανεπιστημίου ήταν και η Wonder Pigeon; 


Και το χειρότερο: ότι κρατούσε στα χέρια της μια τούφα από τα μαλλιά της Κριστίν Λαγκάρντ; Με την οποία πριν από λίγες ώρες είχαν πιαστεί μαλλί με μαλλί λόγω του ελληνικού χρέους; 


Ευτυχώς όλα έγιναν διακριτικά. Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που δόθηκε από τον Κινέζο πρόεδρο προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, η Περιστέρα αποσύρθηκε διακριτικά. Έτρεξε στην τουαλέτα, φόρεσε τη στολή της Wonder Pigeon και μπήκε πετώντας από το παράθυρο. Άρπαξε με μια αστραπιαία κίνηση την ηλιοκαμένη διευθύντρια του ΔΝΤ και την μετέφερε μέχρι την Απαγορευμένη Πόλη. 


Εκεί, μέσα σε ένα από τα αυτοκρατορικά δωμάτια, εξελίχθηκε μια επική μάχη. Η Κριστίν Λαγκάρντ αποδείχθηκε πολύ πιο σκληρή από ό,τι έδειχνε. Και γυμνασμένη, ίσως λόγω του χειμερινού σκι, ίσως λόγω κάποιου άλλου από τα μπουρζουάδικα χόμπι της, διέθετε ιδιαίτερα ασκημένους μυς. Γι’ αυτό και όταν η Wonder Pigeon την διέταξε να διαγράψει αμέσως το ελληνικό χρέος, εκείνη αντί να υπακούσει της γέλασε κατάμουτρα. «Τι λες, μωρή;» της απάντησε ξεχνώντας για λίγο τη θέση της. 


«Αυτό που σου λέω εγώ, βλαμμένο σκιάχτρο» της απάντησε σε αγωνιστικό τόνο η Wonder Pigeon. 


Το «σκιάχτρο» ήταν η λέξη που εξόργισε τη Λαγκάρντ. Προφανώς γιατί όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, σκέφτηκε η Περιστέρα. Και δεν πρόλαβε να σκεφτεί τίποτα άλλο. Την επόμενη στιγμή όρμησε εναντίον της Wonder Pigeon πιάνοντάς την από τα μαλλιά. 


Η Wonder Pigeon ξεπέρασε σύντομα την έκπληξή της. Έπιασε κι εκείνη τη διευθύντρια του ΔΝΤ από τα μαλλιά. Μάλιστα πάνω στην ορμή της ξερίζωσε και μια τούφα. Την τούφα που κρατούσε τώρα στο χέρι της ως Περιστέρα. Και που έπρεπε να εξαφανίσει το συντομότερο! 


Σηκώθηκε και προχώρησε μέχρι την τουαλέτα του πρωθυπουργικού Εμπράιερ, ελπίζοντας μόνο να μην ήταν αυτή που χρησιμοποιούσε ο Πάνος Καμμένος όταν το δανειζόταν. Γιατί ο Πάνος δεν σήκωνε ποτέ το καπάκι. 


Μπήκε στην τουαλέτα, κλείδωσε πίσω της την πόρτα και ετοιμάστηκε να πετάξει την τούφα της Κριστίν Λαγκάρντ στα σκουπίδια, όταν έπιασε με την υπερηχητική της ακοή ένα τηλεφώνημα από την καμπίνα των επιβατών. Αναγνώρισε αμέσως την φωνή του Νίκου Παππά. Ο Νίκος μιλούσε έντονα. Και προσπαθούσε να πείσει το συνομιλητή του στην άλλη άκρη της γραμμής να πουλήσει τις μετοχές του. Γρήγορα κατάλαβε. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, φόρεσε τη στολή της W.P., άνοιξε τη μυστική καταπακτή στο πάτωμα και πετάχτηκε έξω από το αεροπλάνο. 


Σε λίγα λεπτά είχε φτάσει στο γραφείο του μεγαλοεκδότη που δεν ήθελε να πουλήσει τις μετοχές του σε ένα από τα πάλαι ποτέ μεγαλύτερα κανάλια της χώρας. Μιλούσε ακόμα με τον Νίκο Παππά. «Νίκο, κατάλαβέ με. Δεν μπορώ να πουλήσω το μερίδιό μου χωρίς τα χρέη... Ναι, δεν με νοιάζει αν θα κάνετε πάλι τροπολογία υπέρ του Ρώσου...». Η Wonder Pigeon προσγειώθηκε ξαφνικά μπροστά του. 


«Κάνε ό,τι σου λένε κανάγια», του πέταξε με αυστηρό ύφος. Φαίνεται ότι είχε ακόμα σφιγμένες τις γροθιές της για κάθε ενδεχόμενο, επηρεασμένη από την πρόσφατη εμπειρία της με τη διευθύντρια του ΔΝΤ. 


«Π-π-π-οια είσαι εσύ;» πρόλαβε να ψελλίσει ο μεγαλοεκδότης. 


 «Είμαι ο χειρότερος εφιάλτης σου» του απάντησε. «Ή μάλλον θα γίνω, αν δεν πουλήσεις τώρα το 20% του Mega στον Ρώσο, χωρίς να μας τα ζαλίζεις άλλο.  Άντε, γιατί έχουμε και δουλειές» συμπλήρωσε παίζοντας δήθεν αδιάφορα με ένα βραβείο καλύτερου εργολάβου για το 2003, που βρήκε πρόχειρο στο ράφι.


Ο μεγαλοεργολάβος προσπάθησε να δικαιολογηθεί:  

«Μα... αυτός είναι του Πούτιν» είπε κομπιάζοντας. Εγώ είμαι υπέρμαχος της Ευρώπης. Είμαι μέτωπο της λογικής. Το κανάλι μου στήριζε τόσο πολύ τον ευρωπαϊκό προορισμό της χώρας που μέχρι και ο Παππάς της Χρυσής Αυγής μάς είχε κατουρήσει κάποτε την τζαμαρία. Πώς θα πουλήσω τώρα τις μετοχές μου σε ένα ρώσο ολιγάρχη που μοιάζει να είναι το όνειρο της Ελεύθερης Ώρας; Δεν το επιτρέπει η συνείδ...».


Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη λέξη «συνείδηση». Στη Wonder Pigeon άρεσαν αυτές οι μικρές συμβολικές συμπτώσεις και τις επιδίωκε, όποτε μπορούσε. Έτσι, διάλεξε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να τον πιάσει από τα πέτα του σακακιού του, να τον σηκώσει ψηλά και να αρχίσει να τον ταρακουνάει. «Μ-μ-μη μου κάνεις κακό» την ικέτεψε εκείνος. Της άρεσε να βλέπει τους ισχυρούς να εξευτελίζονται έτσι μπροστά της. Δεν είπε τίποτα. Έπιασε το κινητό τηλέφωνο από το γραφείο, σχημάτισε μόνη της τον αριθμό του Ιβάν Σαββίδη και έδωσε το ακουστικό στο μεγαλοεκδότη... 


«Νομίζω ότι δεν με χρειάζεσαι άλλο εδώ» του πέταξε ενώ έφευγε πετώντας από το παράθυρο. «Αν μάθω ότι το deal χάλασε θα σε επισκεφτώ όπου κι αν βρίσκεσαι. Και ξέρεις ότι μπορώ να σε βρω...» Θα μπορούσε να του πει κι άλλα. Όμως ήδη την προσοχή της είχε τραβήξει ένα άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα που εκείνη την ώρα διέτρεχε απ’ άκρη σ’ άκρη τον πλανήτη. Μόνο κάποιες σκόρπιες λέξεις μπόρεσε να ξεχωρίσει: «Λάνθιμος», «Κάννες», «Γιουχάισαν». Δεν ήθελε πολύ να καταλάβει τι συνέβαινε. Κάποιοι στοχοποιούσαν έναν έλληνα σκηνοθέτη που συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ. Δεν μπορούσε να χάσει καιρό. Έπρεπε να πάει μέχρι εκεί. Και να τους πιέσει να την ακούσουν. Γιατί ήθελε να τους εξηγήσει μερικά πράγματα... (Στο επόμενο τεύχος, η Wonder Pigeon συλλαμβάνει τους κλέφτες των ιατρικών μηχανημάτων και γυρίζει το χρόνο πίσω για να αλλάξουν οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: