"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πολεμώντας την τρομοκρατία στο… twitter



Τι θα πει «καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν»;


Τι σημαίνει δε μία τέτοια δήλωση και τι βαρύτητα έχει, όταν προέρχεται από έναν Πρωθυπουργό που προτιμά να την κάνει μέσω twitter;  


Να μην μπει καν στον κόπο να κάνει μία δήλωση on camera;  


Ο κ. Τσίπρας εξάντλησε την απερίφραστη καταδίκη σε 132 χαρακτήρες, από τους 140 που επιτρέπει το twitter. Θα μπορούσε πάντως να στείλει και δεύτερο tweet αν ήθελε να πει κάτι περισσότερο.


Ομως για άλλα θέματα ο κ. Τσίπρας στήνεται ευχαρίστως μπροστά στις κάμερες για δηλώσεις. Σαν και αυτήν που έκανε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα την προηγούμενη Πέμπτη για το χρέος των δανειστών απέναντι στην υπερχρεωμένη χώρα την οποία κυβερνά.
Εδώ έχει κάνει ολόκληρο «διάγγελμα» για την 13η σύνταξη…


Δόξα τω Θεώ, πάντως, στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας όταν έγινε η επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου το απόγευμα της Πέμπτης, υπάρχουν αμέτρητα τηλεοπτικά συνεργεία.


Είναι περισσότερο από προφανές -για τους περισσότερους- ότι μία τρομοκρατική επίθεση κατά ενός πρώην Πρωθυπουργού, είναι μία υπόθεση που απειλεί να διαβρώσει το δημοκρατικό υποστήλωμα μίας χώρας. Ειδικά όταν αυτή είναι σε θεσμική παρακμή.


Μίας χώρας στην οποία έχει καλλιεργηθεί το μίσος, όπου η ταξική αντιπαράθεση είναι σημαία της σημερινής κυβέρνησης, όπου το δόγμα «εμείς ή αυτοί» έφερνε δάκρυα συγκίνησης στα ακροατήρια που πίστευαν και πιστεύουν ακόμη στην «ιστορική ρεβάνς».


Πολλοί μπορεί να τα έχουν ξεχάσει, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που λίγο πριν τις εκλογές του 2012, είχε ως κεντρικό του σύνθημα το «Ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε».


Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που υπαινισσόταν, κατά το ίδιο διάστημα ότι ο Παπαδήμος και κάποιοι άλλοι «δεν είναι και τόσο Ελληνες»…


Είχε πει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιρρίπτοντας στην τότε κυβέρνηση ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα του Σόιμπλε: «Ολο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Ελληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Ελληνες δεν είναι και τόσο Ελληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν»…
 
 
Σήμερα, και ενώ είναι φανερό ότι συγκεκριμένες τρομοκρατικές ομάδες ενεργούν ανενόχλητες (ενώ κατά τα άλλα δεν υπάρχουν διαδηλώσεις σαν κι εκείνες του 2011, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πριν από μερικές εβδομάδες στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1), το δυστύχημα είναι το εξής:  
 
Tο τέρας της τρομοκρατίας μοιάζει να διεκδικεί πλέον δυναμικά την παραμετρική επιρροή του στην πολιτική ζωή της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: