"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε… ψήφισαν



Η βαρυχειμωνιά ευθύνεται για το γεγονός ότι οι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Απόλυτα λογική ακούγεται η εξήγηση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να πει λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη.


Ο ΦΕΤΙΝΟΣ χειμώνας λοιπόν ήταν πολύ κρύος, αυτό το καταλάβαμε όλοι. Γιατί, όμως, οι πολίτες δεν άναψαν τα καλοριφέρ τους για να ζεσταθούν; 


Γιατί για μια ακόμη χρονιά είχαν την… τιμητική τους τα αιρκοντίσιον και οι θερμάστρες; 


Και γιατί ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μια κουβέντα για όσους πέθαναν από τα μαγκάλια μέσα στο σπίτι τους; 


Στα χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας ηγείτο του αντιμνημονιακού μετώπου κατηγορούσε τις κυβερνήσεις των γερμανοτσολιάδων πως «δολοφονούν» πολίτες με τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων που είχαν εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Μιλούσε για ανθρωπιστική κρίση, αλλά όταν άρχισε να υπογράφει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ψήφισε απανωτές αυξήσεις όλων των φόρων και μειώσεις του κονδυλίου. Από την επόμενη χρονιά θα διατίθενται για το επίδομα θέρμανσης πλέον μόνο 58 εκατ. €, ενώ όταν θεσμοθετήθηκε έφτανε τα 220 εκατ. €.


ΑΛΛΑ προφανώς δεν τρέχει και τίποτα για τον πρωθυπουργό. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο το πόσο θα παραμείνει στο Μαξίμου, το οποίο δεν αντιμετωπίζει και προβλήματα ψύξης – θέρμανσης. 


Η ψυχρολουσία όμως ήρθε λίγο αργότερα, και ήταν πολύ μεγάλη για όσους πιστεύουν ακόμα τα πρωθυπουργικά αφηγήματα. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως τώρα δίνει μεγαλύτερη σημασία στην έξοδο της χώρας στις αγορές και μικρότερη στη ρύθμιση του χρέους, που πάνω-κάτω θα είναι η παρανοϊκή πρόταση Σόιμπλε με πλεονάσματα άνω του 2% έως το 2060! Ναι, είναι ο ίδιος που δήλωνε την προηγούμενη εβδομάδα πως θα βάλει γραβάτα γιατί έρχεται μια… too good to be true λύση για το χρέος. Μην εκνευρίζεστε και μη γελάτε.


ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ για την κατάρρευση του ψευδοαφηγήματος του χρέους ευθύνονται οι ξαφνικές καταιγίδες των τελευταίων ημερών. Οπως και, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, τα capital controls επιβλήθηκαν λόγω καύσωνα το καλοκαίρι το 2015.


Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας εδώ και 28 μήνες ισχυρίζεται πως οδηγεί τη χώρα από επιτυχία σε επιτυχία. Τώρα, για κάποιες πρόσκαιρες φουρτούνες, όπως τα δύο μνημόνια και τα 14,2 δισ. € μέτρα που φόρτωσε στην κοινωνία, ξέρετε ποιος φταίει. Οι τοκογλύφοι δανειστές, η τρόικα εσωτερικού, η διαπλοκή, το γκαζόν και ο καιρός. Ποτέ, όμως, δεν φταίει ο ηγέτης Αλέξης. 


Ισως και να έχει δίκιο.


Ισως να φταίει και...
 ο λαός που του έδωσε τη διακυβέρνηση. Αλλά τι να κάνουν και οι πολίτες. Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που τον… ψήφισαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: