"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Στις Βρυξέλλες πολύχρωμες κουρέλες

Η πολεμική φυλή των ομομανών σε συνεργασία με το τάγμα των μπογιατζήδων ομολατρών κατέλαβε  αμαχητί την Ευρώπη!





Κουίζ για δυνατούς λύτες: Τι μπορεί να είναι πιο αχρείαστο από προϊόντα τύπου «αυτόματος αποφλοιωτής μπανάνας» ή «ηλεκτρική μασχαλογαργαλιέρα» που βλέπουμε στα τηλεμάρκετινγκ; 


Είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ). Αυτή η υπηρεσία φιλοδοξεί να είναι κάτι σαν το υπουργείο Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποσπασμένους διπλωμάτες από όλες τις χώρες-μέλη και διάφορους συμβασιούχους.

 
Φυσικά, όπως το σύνολο των θεσμών της Ε.Ε., η ΕΥΕΔ είναι τόσο επιτυχημένη και όσα έχει πράξει για τη γηραιά ήπειρο (συγκρατήστε το «γηραιά», έχει σημασία) έχουν κάνει τόσο μεγάλη αίσθηση, ώστε τα γνωρίζουν καλά μόνο όσοι μασουλάνε ζεστό ευρωπαϊκό παραδάκι με τις φυσικές ή τις τεχνητές μασελίτσες τους. ΜΚΟ, γραφειοκράτες, χρυσοκάνθαροι χλιμίτζουρες, κοκοβιοί, λιμοκοντόροι και λοιποί μελάτοι τύποι είναι ενθουσιασμένοι με την ΕΥΕΔ. Και χράτσα χρούτσα τα σαγονάκια δουλεύουν πυρετωδώς, οι τσέπες φαρδαίνουν, οι γοφοί κουνιούνται σαν μαούνες στο λιμάνι του Πειραιά και η αληθινή εργασία παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από τα ροζουλιά μαγουλάκια όλων των κηφήνων που αρέσκονται να επαναλαμβάνουν ότι οι Ελληνες ζούσαμε «πέρα και πάνω» από τις δυνατότητές μας.

 
Αυτοί κι αυτές που μασαμπουκώνουν από το υστέρημά μας και ξύνονται μέχρι αιμορραγίας από τη βαρεμάρα έχουν ένα χόμπι: να ασχολούνται κυριολεκτικά με φρου φρου κι αρώματα αντί να καταπιαστούν με τα σημαντικά. 


Καλό παράδειγμα των παραπάνω είναι ο ταρατατζούμειος εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας από την ΕΥΕΔ. Σιγά τώρα μην πονοκεφαλιάσει με το Μεταναστευτικό, τα τουρκικά νταηλίκια, τις ΗΠΑ του Τραμπ και τη Ρωσία του Πούτιν, την τρομοκρατία και άλλα βαρετά.

 
Οι τζουτζούκοι της ΕΥΕΔ «σημαιοστολίστηκαν» εναντίον της «ομοφοβίας», όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που μας απέστειλε Ελληνας εργαζόμενος στις Βρυξέλλες. Η κεντρική πλατεία Schuman φοράει τα καλά της, με την ΕΥΕΔ φωταγωγημένη στα χρώματα της γνωστής σημαίας, με μπαλόνια και βαμμένα πεζοδρόμια!

 
Ευχή: 


Και του χρόνου σπίτια τους! Να βάψουν έτσι τις φατσούλες τους με μπογιές που θα έχουν πληρώσει απ’ την τσέπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: