"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Το άλλο αυγό (το αριστερό) του φιδιού



Χύθηκε πολύ φαρμάκι στην ελληνική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά στα μυαλά των μικρών παιδιών το δηλητήριο υποκατέστησε τη γνώση τού τι είναι δημοκρατία, τι είναι χούντα και πότε τέλειωσε αυτή.  


Χυδαίοι πολιτικοί, που τώρα βρίσκονται σε υπουργικούς θώκους, χτυπούσαν φιλικά την πλάτη κάθε χουλιγκάνου, χάιδεψαν τα αυτιά των τρομοκρατών. Ζητούσαν από τα παιδιά να σηκωθούν από τους καναπέδες, χωρίς να τους εξηγήσουν τα όρια της πάλης. 


Τόσα ήξεραν, τόσα έλεγαν;  


Πιθανώς, αλλά και αυτό το αυγό του φιδιού έχει σπάσει. Ξεμυτίζει σε κάθε διαδήλωση με μαυροφορεμένους που καίνε ζωντανούς ανθρώπους, εμφανίστηκε προχθές στις φοιτητικές εκλογές κρατώντας τσεκούρια και μαχαίρια και κάποιοι από αυτούς προχώρησαν ακόμη παραπέρα. Αποφάσισαν να δολοφονήσουν τον πρωταίτιο της «χούντας Παπαδήμου».
 
Θα κάνει χρόνια να βρεθεί και να λειτουργήσει το αντίδοτο με το οποίο μπόλιασαν την ελληνική κοινωνία οι επαναστάτες των καφενείων στα Εξάρχεια. Αυτό είναι εμφανές από τις αντιδράσεις στα social media. Ανώνυμοι, αλλά και κάποιοι με το ονοματάκι τους, άρχισαν να χύνουν το δηλητήριο με το οποίο μπολιάστηκαν: «Επέζησε ο Λ. Παπαδήμος. Θλίψη στο Πανελλήνιο», έγραψε ένας. «Κάποιος να βάλει και μια βόμβα, με επιτυχία όμως αυτή τη φορά, και στον Στουρνάρα παρακαλώ, άχτι τον έχω», τουίταρε κάποια. «Το περίεργο στην ιστορία είναι πως άργησε τόσο να γίνει στόχος τραπεζίτης», διαπίστωσε κάποια άλλη ως επιχειρησιακό έλλειμμα. «Καταδικάζουμε τη βία, απ’ όποια τράπεζα κι αν προέρχεται», χλεύασε κάποιος άλλος. Ολα αυτά λίγα μόλις λεπτά αφού έγινε γνωστή η είδηση· χωρίς σκέψη, αλλά και χωρίς συμπόνια για έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να πεθάνει από τη βομβιστική επίθεση. Τόσο ανθρωπιστική η ριζοσπαστική Αριστερά. Και κυρίως τόση άγνοια· δεν ξέρουν την τύφλα τους για το πόσα πρόσφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
 
Δεν γνωρίζουμε πώς πάει ο διάλογος του υπουργού μη-Προστασίας του Πολίτη με τις «συλλογικότητες». Ούτε αν απέδωσαν οι διαπραγματεύσεις του κ. Παναγιώτη Λάμπρου με τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». «Θα τα δούμε όλα. Θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα», είχε πει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στους καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Οι τελευταίοι μάλιστα επαίρονταν στον εκπρόσωπο του κράτους ότι καλά έκαναν και έβαλαν βόμβα στον κ. Γιάννη Πανούση.
 
Το ζήτημα όμως είναι ότι...
 με παζάρια δεν τσακίζεται το αυγό του φιδιού. 


Απαιτούνται κατασταλτικά μέτρα, αλλά κυρίως πρέπει να αποξηρανθεί εκείνος ο δηλητηριώδης βάλτος στον οποίο ενδημούν οι χρήσιμοι ηλίθιοι της τρομοκρατίας. Κι αυτοί δεν είναι μόνο τα κουτορνίθια του Twitter. Είναι και κάποια χαζοχαρούμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: