"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Τσίπρας παίζει… Survivor



Δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα αντίθετα από όσα λέει. Δεν τον πειράζει να εφαρμόζει τα αντίθετα από ό,τι πιστεύει. Δεν νιώθει καμία συμπόνια προς τους συντρόφους, προτιμά να τους θυσιάσει για να πετύχει τον σκοπό του. Δεν έχει, τελικά, κανένα ιδεοληπτικό κόλλημα, καθώς μόνη ιδεολογία είναι η… εξουσία. Και θα κάνει τα πάντα με οποιοδήποτε κόστος -για τους άλλους- ώστε να παραμείνει εκείνος όσο περισσότερο μπορεί στο Μαξίμου.


ΟΛΑ τα παραπάνω δεν αποτελούν αντιπολιτευτικές θεωρίες αλλά γεγονότα


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε καμία δυσκολία να αδειάσει αρχικά και να εκπαραθυρώσει στη συνέχεια από τον Αλέκο Αλαβάνο που του έδωσε το «δαχτυλίδι» έως τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος με την ιδιοτελή αφέλεια που τον διακρίνει έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, ευελπιστώντας να… βολευτεί. 


Και να ήταν μόνο αυτοί οι δύο; 


Ο «κολλητός» Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η «στρατηγός» Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο «ιδεολόγος» Παναγιώτης Λαφαζάνης και πολλοί υπουργοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πρώτης φοράς αριστεράς θυσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό όταν εκείνος αποφάσισε τη μνημονιακή κωλοτούμπα της δεκαετίας. Οπως στη συνέχεια ως κυβερνήτης ξήλωσε τον Νίκο Φίλη για χάρη του συντρόφου Καμμένου.


Ο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ» Βαρουφάκης, το asset της χώρας όπως τον χαρακτήριζε τότε ο Αλέξης Τσίπρας, εξοστρακίστηκε παρόλο που είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν μέχρι όπου… βγει. Και ευτυχώς που έστω και την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός έκανε πίσω.  


Αλλά γιατί έκανε πίσω; Επειδή θα καταστρεφόταν η χώρα αν έβγαινε από την ευρωζώνη; 


 Οχι, βέβαια. Εκανε πίσω γιατί όπως είχε εκμυστηρευθεί στον Βαρουφάκη φοβόταν για ένα νέο Γουδή, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο τότε υπουργός Οικονομικών.


ΣΥΜΦΩΝΑ με τα λεγόμενα του Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να «συνθηκολογήσει» με την τρόικα αρκετό καιρό πριν, διότι είχε συνειδητοποιήσει πως σε περίπτωση Grexit θα έπεφτε η κυβέρνηση και θα κινδύνευε με ειδικό δικαστήριο.  


Απλά δεν είχε το θάρρος να ομολογήσει στον ελληνικό λαό πως τον είχε εξαπατήσει μόλις λίγους μήνες πριν στην κάλπη όταν υποσχόταν τα πάντα… όλα.


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ επαναλαμβάνει την ίδια στρατηγική. Το παραδέχθηκε και προχθές στη Βουλή όταν του ξέφυγε και είπε: 
«αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε αφήγημα»! 


Κυνική, έστω και κατά λάθος, ομολογία! Δηλαδή μόλις είδαμε πως δεν πιάνει το ένα παραμύθι, θα σας πούμε κάποιο άλλο.


Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας δεν κυβερνάει, παίζει Survivor. Με ίντριγκες, ψέματα, δολοπλοκίες, λυκοφιλίες και πισώπλατα πολιτικά μαχαιρώματα ακόμα και σε συντρόφους του.  


Μοναδικός σκοπός να επιβιώσει με οποιοδήποτε τρόπο και για όσο περισσότερο καιρό μπορεί στο Μαξίμου. Και ο λογαριασμός του πρωθυπουργικού Survivor φουσκώνει διαρκώς για τους πολίτες, παρόλο που πλέον του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: