"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Με μπακαλόγατους και σαλτιμπάγκους, μοιραία γίνεται της…Κακομοίρας!



Το 4ο Μνημόνιο, όπως αναμενόταν, ψηφίστηκε με τα δύο χέρια κι από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που για να μην χάσουν την καρέκλα τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να παραμείνουν στη Βουλή και να απολαμβάνουν τα οφέλη της σαθρής εξουσίας τους.

 
Όμως, αυτό που συνεχίζει να με ξενίζει είναι η ποιότητα των λόγων και των επιχειρημάτων των 153, που προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα χρησιμοποίησαν έναν τόσο χαμηλού επιπέδου πολιτικό λόγο, που δεν εκθέτει μόνον τους ίδιους αλλά και τους ψηφοφόρους τους.

 
Δεν μπορεί να μην αγανακτήσει κάποιος με τα επιχειρήματα μιας (πανελληνίως άγνωστης) βουλευτίνας από την Πιερία, που ονομάζεται Ελισάβετ Σκούφα κι η οποία ισχυρίστηκε ότι δήθεν τα σοβιετικού τύπου συσσίτια στα σχολεία αποτελούν «ένδειξη ανεπτυγμένου κράτους».

 
Ούτε η παρόμοια θέση της υπουργού Θεανώς Φωτίου, που για το μόνο που είναι γνωστή στο πανελλήνιο είναι για τις συνταγές για ορφανά γεμιστά, που έχει δώσει στους εξαθλιωμένους Ελληνες για να χορτάσουν την πείνα τους.

 
Πιο συγκλονιστικό κατά τη γνώμη μου είναι η αποστροφή του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος υπήρξε ο εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το επίμαχο νομοσχέδιο των 941 σελίδων, με το οποίο επιβλήθηκε για την επόμενη πενταετία το 4 ο Μνημόνιο και συνεχίζεται, τουλάχιστον μέχρι το 2022 η κηδεμονία των ευρωπαίων δανειστών μας και του ΔΝΤ. Ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος μάλιστα ανήκει στην περιώνυμη «ομάδα των 53» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε (προφανώς αγνοώντας την σημασία των λόγων του) ότι «εγώ δεν ξέρω από οικονομικά, μόνον μπακαλίστικα οικονομικά ξέρω». Δεν γνωρίζω πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τον ρόλο του στα πολιτικά πράγματα της χώρας ο εν λόγω σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βέβαιο είναι ότι ένας υπεύθυνος πολιτικός, που πραγματικά ενδιαφέρεται για την σωστή διακυβέρνηση του τόπου σε εποχές τόσο κρίσιμες και δύσκολες, όπως αυτές, που ζούμε, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να περηφανεύεται ότι είναι κάτι σαν τον Ζήκο τον μπακαλόγατο. Μολονότι, εξαιτίας της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τους συντρόφους τους, στην Ελλάδα γίνεται σήμερα…της Κακομοίρας!

 
Να σκεφθούμε μόνον αυτό. Και κυρίως να το σκεφθούν όλοι αυτοί που ψηφίζουν Καραγιαννήδηδες να μας κυβερνήσουν:



Αν κινδύνευε το παιδί σας και έπρεπε να τον εγχειρίσετε θα πηγαίνατε ποτέ σε ένα γιατρό, που θα σας έλεγε «εγώ δεν ξέρω από ιατρική, κάτι μπακαλίστικα ξέρω»


Θα φεύγατε προφανώς τρέχοντας. Όπως το ίδιο θα κάνατε αν ο δικηγόρος, που αναζητούσατε για να σας υπερασπιστεί στο δικαστήριο σας έλεγε ότι: «Εγώ δεν ξέρω από νομικά, κάτι μπακαλίστικα γνωρίζω».

 
Αν λοιπόν ψάχνετε να βρείτε τον καλύτερο γιατρό και τον καλύτερο δικηγόρο, και καλά κάνετε, γιατί εμπιστεύεσθε την τόσο δύσκολη υπόθεση, που είναι η διακυβέρνηση της χώρας σε μπακαλόγατους και σαλτιμπάγκους;




Δεν υπάρχουν σχόλια: