"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ψεύτικων υποσχέσεων



Μπορείς να ξεγελάς πολλούς αλλά όχι για πολύ καιρό, λίγους για πολύ καιρό αλλά όχι όλους όλο τον καιρό, λέει γνωστό απόφθεγμα του Αβραάμ Λίνκολν.  


Μήπως στην περίπτωση του Αλέξη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χαλάει λίγο η σειρά;

 
2 χρόνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, 2ο μνημόνιο που ψηφίζεται.  


Αρχικά ακούσαμε υποσχέσεις για σκίσιμο μνημονίων, αγορές που χορεύουν με νταούλια, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, επαναφορά του βασικού μισθού, αύξηση των συντάξεων, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη..

 
Μετά την αναρρίχηση τους στην εξουσία το αφήγημα προχώρησε με την ηρωική διαπραγμάτευση των 17 ωρών, το δημοψήφισμα που το ηρωικό ΟΧΙ έγινε σε μια νύχτα ΝΑΙ, ο αναγκαίος συμβιβασμός και το 3ο μνημόνιο (που δεν ήταν μνημόνιο αλλά συμφωνία και που η τρόικα μετονομάστηκε σε θεσμούς).  


Στις εκλογές του 2015 είχαμε το περίφημο τελειώνουμε με το παλιό (τη στιγμή που η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικοί καριέρας) και το παράλληλο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που πότε δεν εφαρμόστηκε γιατί απλά ήταν αέρας κοπανιστός.

 
Φτάσαμε στο 2017 και η ύφεση συνεχίζεται και η μόνη μεταρρύθμιση σύμφωνα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές(που και αυτό επιβλήθηκε λόγω των capital controls που μαντέψτε, ακόμα να αρθούν).


Η κυβέρνηση που αρνείται ακόμα και σήμερα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει αβέρτα τους διορισμούς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Έφερε ένα 4ο μνημόνιο με νέα μέτρα(μείωση αφορολόγητου, επιπλέον αύξηση εισφορών, μείωση συντάξεων που δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021 ), μόνο και μόνο για να πάρει, αν πάρει, μια δήλωση απ τους δανειστές μας για το χρέος για να χει να λέει και κάτι ενόψει των εκλογών Και επειδή έπρεπε κάπως να δικαιολογηθεί πρόσκαιρα και αυτή η λαίλαπα και να μπορεί να λέει κάτι ο κάθε βουλευτής στη περιφέρεια του, εφευρέθηκαν τα περίφημα αντίμετρα. Τα οποία μαντέψτε, είναι επίσης αέρας κοπανιστός.

 
Προσπαθώντας να απαριθμήσεις τα ψέματα και τις υποσχέσεις αυτής της κυβέρνησης αυτά τα 2 χρόνια πραγματικά ένα βιβλίο δε φτάνει. Η ευκολία με την οποία ο Αλέξης ανεβαίνει στο βήμα και υπόσχεται πράγματα που ξέρει ότι δε θα γίνουν είναι αξιοσημείωτη. Το βασικό όμως είναι τι γίνεται με την κοινωνία. Τον απλό κόσμο που πλέον δεν αντέχει. Τι καταλαβαίνει και τι θέλει να καταλάβει. Σίγουρα το αποτέλεσμα των τερατωδών ψεμάτων το βλέπει στη τσέπη του γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις. Πέραν των βολεμένων απ την κυβέρνηση, υπάρχει όμως ακόμα μια κρίσιμη κατηγορία κόσμου που δεν μπορεί να χωνέψει ότι ξεγελάστηκε απ τον Αλέξη, και συνεχίζει να του δίνει ευκαιρίες, έστω και έμμεσα όλο αυτό το καιρό


Σ αυτούς ακριβώς...
 στοχεύει και σήμερα με τη ρητορική του. Και αυτοί ακριβώς είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τους ξεγελάει για όλο τον καιρό.





Δεν υπάρχουν σχόλια: