"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΑΡΑΔΙΚΟ: Αγόρασαν το... «βοθροκάναλο», τους έμεινε η μυρωδιά

Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ



Ο Ιβάν ο Σαββίδης πήρε, τελικώς, το πρώτο του μερίδιο στο Mega. Ο εκλεκτός του Νίκου του Παππά πάτησε, επιτέλους, το πόδι του στο βοθροκάναλο, στον βρωμερό μιντιακό εκπρόσωπο της διαπλοκής. Μιας και ο λόγος για βόθρους και βοθροκάναλα, να θυμηθούμε και τον Σουρή: Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος!


Ο Ιβάν ο Σαββίδης κάνει προφανώς την δουλειά του. Το είχε ομολογήσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. Ότι αν δεν έχεις media στην Ελλάδα δεν κάνεις δουλειές ή κάπως έτσι. Τώρα αποκτά ένα mega τηλεοπτικό κανάλι και προφανώς θα κάνει και τις μεγάλες δουλειές που ονειρεύεται. Μπορεί αυτό οι σύντροφοι να το έλεγαν στο παρελθόν διαπλοκή, αλλά στις μέρες τους το λέμε αλλιώς! Αν ο διαπλεκόμενος είναι δικός μας το λέμε εξυγίανση. Αν είναι των «άλλων», αν δεν είναι δικός μας, τότε είναι ένας άθλιος εκπρόσωπος της Δεξιάς.


Ο Ιβάν έκανε την δουλειά του. Προχτές ήταν με τον Καραμανλή, χτες με τον Σαμαρά, σήμερα με τον Τσίπρα, αύριο με κάποιον άλλον. Επιχειρηματίας είναι και προσπαθεί να κερδίσει από τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.


Το θέμα είναι πως στο διάολο ξεβρομίζει το Mega. Μέχρι χτες ήταν βοθροκάναλο, βουτηγμένο μέσα στα σκατά. Εδώ ξεχειλίζει από ατύχημα ο βόθρος για μία ημέρα και για συνέλθει η γειτονιά από τις συνέπειες του ατυχούς γεγονότος περνάει καιρός. Όχι το Mega που οι εκπρόσωποι αυτής της κυβέρνησης βοθροκάναλο το ανέβαζαν, βοθροκάναλο το κατέβαζαν. Επειδή δεν τους άρεσε! Αυτό ήταν σαφές. Ό,τι δεν τους αρέσει το περιλούζουν με κοσμητικά επίθετα. Ό,τι δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενο από τους ίδιους το απαξιώνουν.


Οι άνθρωποι έχουν δείξει τι τους αρέσει. Τους αρέσει η ΥΕΝΕΔ. Τους αρέσουν εκπομπές σαν κι αυτές που πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού και οι οποίες αναδεικνύουν το μεγαλείο του τσιπρισμού. Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι το Mega θα είναι πλέον ένα άλλο κανάλι. Θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Για να τους αρέσει θα είναι κάτι σαν την ΥΕΝΕΔ. Αλλιώς, τι νόημα είχαν να γίνουν όλα αυτά που έγιναν;


Ο αντικειμενικός σκοπός επιτεύχθηκε: Το Mega είναι στα χέρια του Νίκου του Παππά. Το ένα από τα έξι κανάλια που θα εκπέμπουν στο μέλλον είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Η ελληνική Αριστερά μπορεί να πανηγυρίζει.


Οι σύντροφοι ξεχνούν ένα πράγμα! Ότι...
 το κτίσιμο της νέας διαπλοκής δεν είναι αρκετή συνθήκη για να αποτρέψει το διαζύγιό τους από την εξουσία. 


Ότι κι εδώ είπαν ψέματα, στο θέμα της διαπλοκής, δεν μας φαίνεται πλέον παράξενο. «Πολεμούσαν» την διαπλοκή επειδή αυτή δεν ήταν δική τους. Στην πραγματικότητα δεν τους ενοχλούσε η διαπλοκή αυτή καθαυτή, αλλά ότι δεν ήλεγχαν το κοντρόλ με τα κουμπάκια. Τώρα το ελέγχουν. Κάνουν τις δουλειές τους, οι άλλοι κάνουν τις δικές τους δουλειές κι όλοι μαζί ζουν μία Mega ζωή.


Όχι ότι σε άλλα καθεστώτα τα πράγματα γινότανε διαφορετικά! Αλλά αυτά τα καθεστώτα είχαν όλα την ίδια τύχη και μάλιστα για τον ίδιο λόγο! Όλα αυτά τα καθεστώτα έπεσαν και μάλιστα με πάταγο, επειδή οι δουλειές αυτές είναι στο τέλος πολύ βρώμικες. Διαφορετικά δεν θα χρειαζόντουσαν ντουντούκες για να πείσουν τον λαό ότι είναι όλοι τους καθαροί σαν το γάργαρο νερό και ότι δεν είναι βουτηγμένοι στα σκατά μέχρι τον λαιμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: