"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Μέγας θρίαμβος Τσίπρα, τους πήρε τα σώβρακα - Απίστευτη επιτυχία της Κυβέρνησης, το χρέος διαγράφεται ολοσχερώς και παίρνουμε και 100 δις μπόνους για ψυχική οδύνη!!!

Aπό τον aNameToCome 


Ξημερώνει σιγά σιγά η μεγάλη μέρα, αυτή που όλοι οι Έλληνες περίμεναν εδώ και δεκαετίες: Η μέρα που θα μας διαγράψουν το παράνομο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος μας.  


Γιατί δεν πιστεύω να έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι το χρέος μας είναι όλα τα παραπάνω.  


Καταρχάς είναι παράνομο διότι μας έχουν δανείσει με το ζόρι, με το πιστόλι στον κρόταφο. Ενώ εμείς αρνούμασταν να πάρουμε λεφτά και λέγαμε όχι, όχι δεν θα τα παρουμε, μην επιμένετε, οι ξένοι εκεί, λύσσα κακιά να μας δανείσουν


Μετά είναι απεχθές διότι εμείς δεν είχαμε εκλεγμένες κυβερνήσεις που έλαβαν τα δισεκατομμύρια που έχουμε δανειστεί, είχαμε κατοχή από εξωγήινους που είχαν καταλάβει την πανέμορφη χώρα μας. 


Έπειτα είναι επονείδιστο διότι όπως και να το κάνουμε δεν είναι και πολύ σικ να χρωστάς της Μιχαλούς, μας χαλάει το ίματζ


 Τέλος είναι μη βιώσιμο επειδή εμείς δε μπορούμε να δουλεύουμε μια ζωή για να ξεπληρώσουμε, είχαμε έρθει στο τσακίρ κέφι και κάναμε μια τρέλα βρε παιδί μου, θα μας κυνηγάει μια ζωή; Νισάφι. 


Στο σημερινο  Eurogroup παίζονται λοιπόν τα πάντα: Η Κυβέρνηση μας έχει ρίξει στο καναβάτσο τους αντιπάλους και θεωρεί δεδομένο ότι θα πάρει μια γενναία διαγραφή χρέους που άλλωστε θα είναι και η σημαία κάτω από την οποία θα καλέσει τους υποστηρικτές της να συστρατευθούν. Το σκεπτικό τους είναι απλό: Τα κάναμε μπουρδέλο παντού αλλά πετύχαμε το μεγάλο μας στόχο, ταπεινώσαμε τους αντιπάλους και τους αναγκάσαμε να μας χαρίσουν αυτά που τους χρωστούσαμε. Τους πιάσαμε εν ολίγοις κορόιδα.  


Ωραία όλα αυτά μόνο που δεν ισχύουν


Κατά πρώτον η θετική εξέλιξη αυτή είναι μάλλον απίθανη μια και ο Σόιμπλε στέλνει ήδη τα χαμπέρια του και λέει ότι τίποτε δεν θα γίνει αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, δηλαδή το 2018. Αλλά ακόμα και αν υπάρξει θετική εξέλιξη αυτή είναι ήδη προαποφασιμένη πριν καν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Ελάφρυνση του χρέους θα υπάρξει μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και μείωσης των επιτοκίων. Και βέβαια η όποια ελάφρυνση θα προκύψει για τον απλούστατο λόγο ότι χρωστάμε τόσα πολλά που μάλλον δεν θα μπορέσουμε να τα ξεπληρώσουμε με μετριοπαθείς υπολογισμούς πριν το 3054. 


Βέβαια οι τελευταίες εξελίξεις με το υπέρογκο πλεόνασμα του 2016 δημιουργούν ένα εύλογο ερώτημα: Αν μπορείς να αποταμιεύεις τετραπλάσιο πλεόνασμα από ότι σου ζήτησα, γιατί να σου κουρέψω αυτά που μου χρωστάς αφού μπορείς να τα πληρώσεις; 


Ας ελπίσουμε ότι οι δανειστές δεν θα το θέσουν και δεν θα πάμε βήματα πίσω αντί για τα βήματα μπρος που ονειρεύεται ο Τσίπρας. Ο οποίος Τσίπρας εμφανίστηκε στη Βουλή στην πανηγυρική ψήφιση του 4ου Μνημονίου χειρότερος από κάθε άλλη φορά και δεν δίστασε να ανατρέψει κοινοβουλευτικές συνήθειες δεκαετιών ανατρέποντας την σειρά των ομιλητών για να μην πέσει πάνω στο Survivor! To ρεάλιτι φαινόμενο μάλιστα είχε την τιμητική του αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει λόγος έντασης αφού έτσι και αλλιώς κανείς δεν βλέπει Βουλή μια και όλοι παρακολουθούν την κόντρα της Ελληνικής ομάδας με την Τουρκική στο Survivor. Μιλάμε για τους ίδιους τύπους που έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες με το σύνθημα « Ή Εμείς, Ή Αυτοί» και φωτογραφίζονταν με υψωμένες γροθιές στον περίβολο της Βουλής


Όταν...
 νομίζεις ότι μπορείς να πετάξεις, είσαι ρομαντικός. 


Όταν νομίζεις ότι μπορείς να πετάξεις και το δοκιμάζεις τρώγοντας τα μούτρα σου, είσαι ηλίθιος


Όταν νομίζεις ότι μπορείς να πετάξεις και το δοκιμάζεις τρώγοντας τα μούτρα σου και μαζί σου παίρνεις και την οικογένεια σου ή τη χώρα σου, είσαι εγκληματίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: