"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ: Φρουρά, φρουρά, φρουρά, φρουράααα - Αφήστε το Survivor μας την έπεσε ο Σουλτάνος!!!



Μία ιδιαιτερα "σκληρή" ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός από το Εξωτερικόν Κοτζιάς μετά το "μπαράζ" των τουρκικών παραβιάσεων των συνόρων του Δουκάτου του Φενγουϊκ


Σε εκτενή ανταπόκριση από τα ανατολικά σύνορα του Δουκάτου με την Αυτοκρατορία του Φερετζέ η εφημερίδα "Η Μερινή" αναφέρει:


"....Σε πλήθος παραβιάσεων, τόσο από αέρος όσο και στα χωρικά ύδατα, προέβη τη Τουρκία τη Δευτέρα, δύο μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου παραβίασαν πριν λίγη ώρα δύο πυραυλάκατοι του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Οι δύο πυραυλάκατοι, συμμετείχαν στην τουρκική ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος ’17» (“DenizKurdu”) και παρέμειναν στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα για περίπου 20 λεπτά.
Τα τουρκικά πολεμικά παρακολουθούσε παράκτιο περιπολικό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ λίγο αργότερα έσπευσαν να το συνοδεύσουν μια πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος που έπλεαν στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως γνωστοποιείται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.
Παραβιάσεις από αέρος
Παράλληλα, σε 141 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 44 τουρκικά αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταγράφηκαν και εννέα εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Εικοσι τουρκικά F-16, τα οποία πετούσαν σε οκτώ σχηματισμούς, πέντε CN-235 (κατασκοπευτικά), και 19 ελικόπτερα- προέβησαν επίσης σε 37 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Από τα είκοσι F-16, τα 14 ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου από το Εξωτερικόν έχει ως εξής
«Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου»
«Το σημερινό περιστατικό παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή του Αγαθονησίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με το συμβάν στο Αγαθονήσι.
«Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών»


Μετά απ' αυτά άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισαν να πέφτουν ουρί, πιλάφια, φερετζέδες και φουφούλες καθώς και σακάκια με μεγάλα καρό που φοράει ο σουλτάνος Ερντοάν ο οποίος, όπως και άλλες φορες στο παρελθόν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ψυχιατρική κλινική ανήμπορος να αντιμετωπίσει την 1406η όμοια ανακοίνωση Υπουργού του Δουκάτου


Αυτό που κάνει τον Ερντοάν να τρέμει είναι η παράγραφος που αναφέρεται στην "ευρωπαϊκή προοπτική" της Τουρκίας μία "προοπτική" η οποία ουδέποτε υπήρξε ή πρόκειται να υπάρξει αλλά, το Δουκάτο την αναφέρει επειδή δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει άλλη


Εγώ για παράδειγμα φαντάζομαι τη στγμή που...
 οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα καταλαμβάνουν το Φαρμακονήσι, την Κύπρο (ολόκληρη), την Σκύρο ή και την Πλατεία Συντάγματος και άτομο ονόματι "Μπαλαούρας" θα κραυγάζει (25άκις): φρουρά, φρουρά, φρουρά, φρουρά


Η Ζωή είναι Ωραία στο Δουκάτο δεν μπορείτε να πείτε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: