"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Βρέχει στη φτωχογειτονιά! Ή μήπως… φτύνουν;



Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μπορεί να φαντάζεται τον εαυτό του ως τον… Βασιλάκη Καΐλα του 2020, που επιστρέφει εξήντα χρόνια μετά τις μελό ταινίες για να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρει παράσημο, γιατί επί δύο χρόνια έμενε στο Αιγάλεω.


ΑΣ αφήσουμε στην άκρη το τεράστιο πολιτικοκοινωνικό λάθος του Τζανακόπουλου που θεωρεί όσους μένουν στο Αιγάλεω ως ανθρώπους ενός κατώτερου θεού και τους κατατάσσει ως μια «ειδική» κατηγορία στην ελληνική κοινωνία. Είναι λάθος έτσι κι αλλιώς να κρίνει κανείς αφοριστικά είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Τζανακόπουλος, δυστυχώς, ακολουθεί τη λογική ότι όποιος μένει στο Αιγάλεω ξέρει καλύτερα τι σημαίνει κρίση. Μια στρεβλή αφοριστική λογική που επιβάλλει ότι όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκι, οι ταξιτζήδες είναι… ταρίφες που κλέβουν, οι δημοσιογράφοι είναι αλήτες και ρουφιάνοι και πως κάθε πολίτης «καταδικάζεται» είτε από το επάγγελμα είτε από τον τόπο διαμονής.


Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ εκπρόσωπος θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση χτύπησε οριζόντια τη μεσαία οικονομική τάξη της χώρας ανεξάρτητα από τη διεύθυνση κατοικίας. Περισσότερο είτε από τους ανθρώπους που δηλώνουν υψηλά ή χαμηλά εισοδήματα. Και αυτό δεν αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία, αλλά διεθνές δεδομένο. Η μεσαία οικονομική τάξη χτυπήθηκε περισσότερο, γιατί ήταν εκείνη που είχε αναλάβει μεγαλύτερες υποχρεώσεις -κυρίως τραπεζικό δανεισμό- στα χρόνια της ευμάρειας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας κατάφερε να γκρεμίσει πολλούς μύθους. Ενας από αυτούς ήταν και το «λαός και Κολωνάκι». Ηταν ο μύθος που συντηρούσε η αντιπολιτευόμενη επί δεκαετίες αριστερά. Πως βρίσκεται στο πλάι των οικονομικά αδύναμων και ότι αν ποτέ έρθει στην εξουσία θα τους σταθεί, θα τους ανταμείψει.


ΚΑΙ η υποτιθέμενη αριστερά του Δημήτρη Τζανακόπουλου ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη τα πάντα.  


Και τι έφερε; 


Ενα συν ένα μνημόνιο με σκληρά μέτρα, που πλέον δεν χτυπούν μόνο τη μεσαία τάξη αλλά και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι διαρκείς αυξήσεις έμμεσων φόρων σε προϊόντα – υπηρεσίες, η επερχόμενη περικοπή συντάξεων ουσιαστικά από το πρώτο ευρώ και η μείωση του αφορολογήτου που θα επιφέρει χαράτσια ακόμα και σε μηνιαίες αποδοχές των 400 ευρώ είναι η απόδειξη.  


Τι έχει να πει, τώρα, ο κύριος Τζανακόπουλος, θα μετακόμιζε ξανά στο Αιγάλεω;  


Γιατί...
βρέχει στη φτωχογειτονιά. Ή μήπως δεν βρέχει και απλά οι πολίτες… φτύνουν εκείνους που τους υποσχέθηκαν φαντασιακούς παραδείσους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: