"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Όλους τους σφάζω, όλους τους μαχαιρώνω.

Aπό τον aNameToCome 


Τα νεότερα από το εξαιρετικό σόου που έστησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αρρώστιας, Παύλος Πολάκης είναι ότι οι ασθενείς που μετέφερε στο νοσοκομείο Ζακύνθου για να τους εγχειρήσει, απήχθησαν από τους εξωγήινους. Κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να εντοπίσει τους τρεις υπερτυχερούς –εκ των οποίων οι δύο Αλβανικής καταγωγής – οι οποίοι κέρδισαν τον πρώτο αριθμό του λαχείου αφού είναι οι μοναδικοί στον κόσμο ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν για να εγχειριστούν σε ένα άγνωστο γι αυτούς προορισμό, σε ένα άγνωστο νοσοκομείο, από ένα άγνωστο γιατρό και πιθανότητα για μια άγνωστη γι αυτούς ασθένεια.
 

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, οι ασθενείς παρουσίασαν κάποιες επιπλοκές αφού οι εξετάσεις τους έδειξαν αυξημένα επίπεδα κάποιων δεικτών αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο δυνατό επικοινωνιακό μήνυμα που έστειλε η υπουργάρα ότι στις μέρες της βασιλείας του ο καθένας είναι έρμαιο στις ορέξεις του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο για να κάνεις αυτός το κομμάτι του.


Ασήμαντες λεπτομέρειες όπως του ότι το συγκεκριμένο χειρουργείο είχε κλείσει διότι ασθενής είχε χάσει τη ζωή του από επιπλοκές που οφείλονταν στις ακατάλληλες και προβληματικές εγκαταστάσεις, δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη στο σόου, ούτε και το ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στον Ιατρικό σύλλογο Ζακύνθου, κι ότι δεν είναι νομίμως διορισμένος στο Νοσοκομείο αλλά τι είναι ο Πολάκης να τηρεί το νόμο, κάνας απλός πολίτης είναι; Θα ήταν εξαιρετικά αστείο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο δεοντολογίας και κανονικότητας και δρουν ανεξέλεγκτα με μοναδικό γνώμονα το κομματικό, οπαδικό τους συμφέρον.

 
Θα έχετε προσέξει...
 το ιδιαίτερα προσεγμένο στυλ του Κυβερνητικού εκπροσώπου που αποπνέει αρχοντιά και αριστοκρατία από χιλιόμετρα. 


 Κι όμως, πίσω από αυτόν τον σύγχρονο δανδή, αυτόν τον γόη της επικοινωνίας, κρύβεται ένα πραγματικό λαϊκό αγόρι που έχει δουλέψει πηλοφόρι και μυστρί ενώ δεν βγάζει καν το κρεμμύδι από το πιτόγυρο


Δεν το λέμε εμείς, το δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι έχει μείνει δύο ολόκληρα χρόνια στο Αιγάλεω (Oh, Mon Dieu!) και γι αυτό μπορεί να μιλά εξ ονόματος των ανέργων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί διότι μια φορά ενώ πήγαινε στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, του χάλασε το GPS και βρέθηκε στην Ταγγέρη.  


Δεν είναι το βλακώδες της δηλώσεως που ενοχλεί και προκάλεσε θύελλα χιουμοριστικών αναρτήσεων σε όλα τα σόσιαλ μίντια αν και πραγματικά θέλει τρομερό επίπεδο να επικαλείσαι κάτι τέτοιο. Είναι ότι στο μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το Αιγάλεω είναι όντως κάτι δευτεροκλασάτο. Αντί δηλαδή ο προοδευτικός υπουργός να στηρίξει τις λαϊκές συνοικίες και να δηλώσει ότι σε τίποτα δεν υστερούν από τις άλλες, επιβεβαιώνει το στερεότυπο της μπανάλ γειτονιάς σαν τη χειρότερη μικροαστή θείτσα. Έτσι τώρα ο άνεργος από το Κερατσίνι και ο εργαζόμενος των €300 το μήνα από τα Καμίνια, θα αδιαφορήσουν για το ότι το κόμμα του κ. Τζανακόπουλου πετσόκοψε τη σύνταξη του πατέρα τους και θα πει "ρε συ ο Τζανακόπουλος έμεινε 2 χρόνια Egaleo City, αυτόν θα ψηφίσω βέβαια!" 


Κάποτε οι αριστεροί είχαν για γαλόνια τους την εξορία στη Μακρόνησο, σήμερα περηφανεύονται ότι έχουν μείνει 2 χρόνια νοικάρηδες στο Αιγάλεω.  


Και αυτό λέει τα πάντα όχι μόνο για την κατάντια της Αριστεράς, αλλά ολόκληρης της σημερινής ελληνικής κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: