"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Άνεργος στο Αιγάλεω, με εξουσία στο Μαξίμου



«Εμείς θα βγάλουμε την χώρα από τα Μνημόνια. Η συμφωνία, που καταλήξαμε με τους δανειστές είναι το εξιτήριο μας». 


Αυτή η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο περιγράφει το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να δώσει κάποια προοπτική σε μια οικονομία που καταρρέει και σε μια κοινωνία, που εξαθλιώνεται. 


Μάταια. Η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του είναι στο ναδίρ.  


Να θυμίσω τι έλεγε ο πρωθυπουργός μόλις πριν από τρεις μήνες. Στις 25 Ιανουαρίου 2017, σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών είχε ισχυρισθεί: 
« Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία, και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

Το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και μάλιστα υπό αίρεση δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας, είναι ξένο και προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή δημοκρατία, αυτό δεν επιτρέπεται ούτε καν να το ζητά κανείς. Κι αυτό δεν είναι θέμα μας, της κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας κι αυτοσεβασμού ενός λαού και μιάς χώρας».


 
Στο υπουργικό συμβούλιο, όπως μάθαμε, ο πρωθυπουργός είπε στους υπουργούς του ότι το ότι επρόκειτο να νομοθετήσουν μέτρα υπό αίρεση και μετά το τέλος του προγράμματος το γνώριζε από το Νοέμβριο του 2016, δηλαδή μήνες προτού κάνει την προαναφερθείσα δήλωση στην ΕΦΣΥΝ.

 
Παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου από μαθητής. Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1986, περισσότερα από 30 χρόνια. Ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια έχω γνωρίσει τόσο μεγάλο ψεύτη όσο ο Αλέξης Τσίπρας. Ασφαλώς, οι πολιτικοί λένε ψέματα. Κι επί σειράν ετών, έχουμε όλοι εμείς οι Έλληνες ακούσει τέρατα και σημεία, ακραίες υπερβολές κι υποσχέσεις, που ουδέποτε  υλοποιούνται κι επαληθεύονται. Αλλά όλοι οι πολιτικοί, μέσα στα ψέματα τους, λένε και μερικές αλήθειες. Με την μοναδική και κραυγαλέα εξαίρεση του κ. Τσίπρα.  


Δεν είναι μόνον ότι ψευδόταν συστηματικά πριν από τις εκλογές του 2015. 


Δεν είναι μόνον ότι εξαπάτησε συνολικά τον ελληνικό λαό με το περιβόητο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 


Δεν είναι μόνον ότι μας κορόϊδεψε για να μας υφαρπάξει την ψήφο μας με το δήθεν «Παράλληλο Πρόγραμμα», που ουδέποτε εφαρμόστηκε κι ούτε πρόκειται, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. 


Είναι ότι...
 και τώρα, που η αξιοπιστία του βρίσκεται στο ναδίρ, τα ψέματα του, που δεν είναι πλέον αυταπάτες, βρίσκονται στο ζενίθ


Ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας κανένας άλλος πολιτικός δεν κορόϊδεψε τόσους πολλούς για τόσο πολύ διάστημα. Και συνεχίζει να μας εξαπατά απροκάλυπτα, καθώς βλέπει ότι οι πολίτες δεν αντιδρούν. Συνεχίζουν απαθείς να ανέχονται τις ανοίκειες συμπεριφορές του, που σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με γνήσιο δημοκρατικό σύστημα, θα είχαν προκαλέσει την σθεναρή αντίδραση της κοινωνίας.
 

Στην Ελλάδα, για πολλούς και διαφόρους λόγους, ο εξουθενωμένος λαός δεν αντιδρά. Κι αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Αλέξη να τον προκαλεί δημόσια. Πώς το είπε στην συνέντευξη του στον Αντένα; «Ο κόσμος συμφωνεί με την κυβέρνηση μας. Δεν τον βλέπω να αντιδρά. Δεν τον βλέπω να βγαίνει στους δρόμους και να διαδηλώνει»


Στο μυαλό του Αλέξη, εφόσον δεν υπάρχουν πορείες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, φασαρίες, συγκρούσεις με την αστυνομία, δεν υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια. Βλέπετε κι οι «αγανακτισμένοι» του 2010 και του 2011 βολεύθηκαν και διορίστηκαν στο Δημόσιο. Μέχρι υπουργοί και ειδικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργοί έγιναν ορισμένοι εξ αυτών, που μέχρι πριν από μια τριετία ήταν άνεργοι η έκαναν μερικά μεροκάματα και δουλειές του ποδαριού


Αν μη τι άλλο, ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην είναι ειλικρινής με τους πολίτες και με τις υποσχέσεις του. Αλλά είναι πιστός στους φίλους του, όπως ξέρουν οι μέχρι πρόσφατα άνεργοι, στο Αιγάλεω κι αλλού, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Καρανίκας, που σήμερα απολαμβάνουν τα οφέλη της κυβερνητικής εξουσίας πλουσιοπάροχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: