"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Δίδαξε πάλι ήθος ο ψεκασμένος



Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες που δείχνουν τον Καμμένο το βράδυ της Πέμπτης σε μια εξέδρα κολυμβητηρίου να κάνει χυδαίες χειρονομίες σε φιλάθλους αντίπαλης ομάδας από εκείνη που υποστήριζε ο ίδιος. Πρόκειται για έναν αγώνα πόλο γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Βουλιαγμένης, της οποίας προπονήτρια είναι η αδελφή Καμμένου. 


Ο Καμμένος ωστόσο δεν είναι απλά αδελφός, είναι και υπουργός.


Πριν λίγες μόλις ημέρες στον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έγινε ένας μικρός εμφύλιος με δεκάδες σπασμένα κεφάλια -και όχι μόνο- νέων σε ηλικία φιλάθλων. Το νοσοκομείο Βόλου δεν κατάφερνε να μετρά τους τραυματισμένους από τα επεισόδια, ήταν εκατοντάδες. Η συνέχεια γνωστή. Φραστικές καταγγελίες και επιμερισμός ευθυνών, εισαγγελικές έρευνες για τα επεισόδια κ.ο.κ. Τα αποτελέσματα όλων αυτών είναι περίπου προδιαγεγραμμένα, δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι τα επεισόδια να επαναληφθούν σε κάποιο άλλο γήπεδο.


Ο Καμμένος με την χυδαία συμπεριφορά του, διδάσκει τους δεύτερους -τους οπαδούς των ομάδων- πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε έναν αγώνα. Με απειλές και χυδαιότητα. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο Καμμένος δεν έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει όπως οι οπαδοί, αλλά αυτό αποτελεί το επόμενο στάδιο της βίας. Άλλωστε, η λεκτική βία ή αυτή που εκφράζεται με χειρονομίες είναι προπομπός της άλλης, αυτής με την οποία σπάνε κεφάλια ανθρώπων.



Αν το πρόβλημα περιοριζόταν εδώ, θα έπρεπε να είμασταν λιγότερο απαισιόδοξοι. Ωστόσο ο Καμμένος διδάσκει το προσωπικό του ήθος και μέσα στη Βουλή εδώ και καιρό. Το έχει κάνει συχνά με αποκορύφωμα την φράση «στα τέσσερα» που είχε απευθύνει σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.  


Η τραγωδία είναι πως...
 την φράση του αυτή την είχαν υποδεχτεί με χαμόγελα ο πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν ενθουσιασμένοι είχαν βρει στο πρόσωπο του Καμμένου αυτό που ήθελαν προφανώς και οι ίδιοι να πουν, αλλά δεν μπορούσαν.


Στα επόμενα επεισόδια οπαδών μεταξύ ομάδων, πολιτικοί θα αναρωτιούνται γιατί οι νέοι πλακώνονται μεταξύ τους και θα καταδικάζουν τα επεισόδια. Μπορεί να εμφανιστεί και ο Καμμένος να τα καταδικάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: