"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


YΠΑΡΚΤΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ντρέπεται που είναι (;) Ελληνας!

Ο Μπουτάρης προσπαθεί να κρύψει 74 χρόνια και το... πετρωμένο αλάτι στις αλατιέρες πίσω από τις κόκκινες κάλτσες του





Πρώτο και κυριότερο: Μπουτάρης και Καμίνης είναι το δημαρχικό δίδυμο που επέβαλε ο ΓΑΠ. Αυτό και μόνο αρκεί ως «στίγμα» εντοπισμού των νοοτροπιών αυτών των «ηρώων» της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και εξαιρετικό επιχείρημα για την κατάργηση των αυτοδιοικητικών εκλογών και του διορισμού των δημοτικών αρχόντων από τον υπουργό Επικρατείας. Πάλι Μπουτάρη και Καμίνη θα είχαμε, αλλά τουλάχιστον θα είχαν αποφευχθεί τα έξοδα.

 
Πάμε τώρα στον Μπουτάρη


Οι παρελάσεις ομοφυλόφιλης υπερηφανείας τού αρέσουν. Οι νταγλαράδες με τα μουστάκια, τα πον-πον, τις ροζ σφυρίχτρες, τις γόβες, τα διχτυωτά καλσόν και τα μίνι μάλλον του φαντάζουν ως υψηλή αισθητική. 


Από την άλλη, δεν του άρεσαν οι εκδηλώσεις του Ελληνικού Στρατού για τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.



Ο ανδριάντας του Εμμανουήλ Παππά, του Μακεδόνα οπλαρχηγού του 1821, του προκαλεί «αναγούλα». Θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος ότι αναγούλα προκάλεσε και η γυμνή φωτογράφιση του Μπουτάρη σε περιοδικό το 2014 (για προφανείς λόγους), αλλά δεν έχουν όλοι οι Θεσσαλονικείς πρόσβαση στα ΜΜΕ - όπως έχει ο Μπουτάρης που εκδικείται την απωλεσθείσα νεότητά του με ρεσιτάλ μπουρδολογιών και προκλητικών δηλώσεων.
 

Η τελευταία αθλιότητα που εκτόξευσε είναι:
 «ντρέπομαι που είμαι Ελληνας γιατί, όταν πάω στο εξωτερικό, με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό». 


Ας μην ανησυχεί. 


Δεν είναι και τόσο δεδομένη η ελληνικότητα οποιουδήποτε ντρέπεται γι' αυτήν. 


Δεύτερον, η αντιμετώπισή του ως «λεπρού» πρέπει να σχετίζεται κυρίως με εκείνον, όχι με την εθνικότητά του. Τόσοι και τόσοι πάνε στο εξωτερικό και τους καλοδέχονται οι ξένοι. Ας κοιτάξει στον καθρέφτη του ο σεβάσμιος γέρων για να εντοπίσει τη ρίζα του κακού.  


Ετι δε, στην ίδια τοποθέτησή του είπε το αμίμητο: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούργια. Νέοι είμαστε ακόμα»! Νέος ο Μπουτάρης!

 
Κάποιος να του πει ότι η αυτογελοιοποίηση δεν καταπολεμά τα γηρατειά. Αν θέλει να ξανανιώσει, ας ισορροπήσει ο άνθρωπος και ας συμφιλιωθεί επιτέλους με την ηλικία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: