"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Το δημόσιο και δημοτικό ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ απέκτησε έναν ΛΑΜΠΡΟ ΦΑΡΟ !!! (Ο Καρανίκας μπροστά του μοιάζει με κερί...) - Σύντροφε Καμίνη με τον "πειθαρχικό έλεγχο" πρόσεξε μην του παραkl@s#$ τ' rx:

Aπό τον aNameToCome


Ενα εξαιρετικό περιστατικό, ενδεικτικό του ελληνικού κράτους συνέβη προχτες βράδυ στον χώρο φιλοξενίας αστέγων που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων στην Πανόρμου


Εξαιρετικά ευσυνείδητος υπάλληλος ο οποίος σχόλαγε στις 11 το βράδυ έδειξε μεγάλη αυτοθυσία όταν πληροφορήθηκε από τον συνάδελφο του που θα τον ακολουθούσε στη βάρδια ότι δε θα μπορούσε να έρθει αφού μόλις είχε κατέβει το τελευταίο επεισόδιο Modern Family και ήταν απολύτως αναγκαίο να το δει εκείνη τη στιγμή. 


Έτσι λοιπόν ο ηρωϊκός αυτός υπάλληλος, προτίμησε να πετάξει στο δρόμο όλους τους άστεγους που είχαν καταφύγει στο χώρο αντί να τους αφήσει χωρίς προστασία στον θερμαινόμενο χώρο αφού θα κινδύνευαν από θερμοπληξία και άλλες σοβαρές επιπλοκές που προέρχονται από μακροχρόνια παραμονή σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους όταν έξω κάνει παγωνιά. 


Στην ερώτηση γιατί δεν έκατσε ο ίδιος λίγο παραπάνω μέχρι να έρθει ο αντικαταστάτης του, πρόεβαλε το ακλόνητο επιχείρημα ότι ...
η γυναίκα του είχε μόλις φτιάξει γιουβαρλάκια τα οποία ως γνωστόν δεν είναι δυνατόν να ξαναζεσταθούν, ούτε βέβαια να φαγωθούν κρύα.


Αυτός ο λαμπρός υπάλληλος που με κίνδυνο της ζωής του προστάτεψε τους συνανθρώπους του ας είναι ο φάρος κάθε δημοσίου υπαλλήλου, το υπόδειγμα στο οποίο όλοι οι κρατικοί λειτουργοί πρέπει να προσβλέπουν τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: