"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΗΦΗΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πρόωρη σύνταξη για όσους προσλήφθηκαν στα hot spots αλλά δεν πήγαν!

Συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και 60 χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο θεμελιώνουν οι νέοι εργαζόμενοι στις προσφυγικές δομές, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών





Γύρω στους 2.200 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν για να εργαστούν στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων με κονδύλια της ΕΕ χωρίς όμως ποτέ να εμφανιστούν, θα μπορέσουν υπό προϋποθέσεις να βγουν στην σύνταξη κάνοντας χρήση έκτακτης ευεργετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα.


Οι παρ’ ολίγον εργαζόμενοι θα μπορέσουν να λάβουν πλήρη και όχι μειωμένη σύνταξη. Για το ποσό της σύνταξης θα υπολογιστεί μεταξύ άλλων και το επίδομα μη προσέλευσης που λάμβαναν για να μην δημιουργούν πολυκοσμία στα hot spots. Επίσης θα συνυπολογιστούν ως πλασματικά χρόνια υπηρεσίας και τα σεμινάρια που θα μπορούσαν να έχουν παρακολουθήσει αν υπήρχαν.


Οι προϋποθέσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων που δεν εμφανίστηκαν στα hot spots είναι να σκοπεύουν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια να αποκτήσουν ανήλικο τέκνο – ενώ εξαιρούνται εκείνοι που θα αποκτήσουν κατευθείαν ενήλικο παιδί.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο χρόνος που δεν δούλεψαν στα hot spots υπολογίζεται διπλός καθώς η μη εργασία τους εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα – κυρίως λόγω του άγχους που απαιτεί μήπως και τους αναζητήσει κανείς.


Η κάλυψη των ελλειμμάτων που πρόκειται να δημιουργηθούν χάρη στους νέους συνταξιούχους αναμένεται να καλυφθούν από μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και από την έμμεση φορολογία.
 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: