"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΠΑΣΟΚόπληκτο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κατσαρίδα και οι κατσαρίδες δεν είναι ΠΑΣΟΚ για να συκοφαντούνται ασύστολα, παραλληλιζόμενες με το σχεδόν απέθαντο Κίνημα που ίδρυσε ο Αντρέας



«Μετά από τον πυρηνικό πόλεμο θα έχουν επιβιώσει οι κατσαρίδες και η πασοκάρα» ακούγεται στις ρούγες Αθηνών, περιχώρων και περιφερείας. 


Μόλις δε ηκούσθη στον αέρα το μπαμ της ολικής επαναφοράς του ακάματου κωπηλάτου «Τζέφρυ» στη μετάλλαξη του κόμματός του, ως απλός στρατιώτης υπό την παντιέρα της καστροπολεμάρχισσας Φώφης, εδόθη ένα ρεσιτάλ κατσαριδοφοβίας και αντιπασοκισμού συνάμα.  


Αυτή η συκοφαντική εκστρατεία ενορχηστρώθηκε από τους γνωστούς κύκλους (την πλειοψηφία των φορολογουμένων, δηλαδή) που πληρώνουν εδώ και δεκαετίες τον λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου και των συντρόφων του.

 
Ωστόσο, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, πρέπει να επισημανθεί ότι οι κατσαρίδες έχουν περισσότερα ένσημα στους κοινωνικούς αγώνες από τον μέσο πασοκτζή στελεχάριο. Είναι αρχαιότερες ακόμα και από το ΠΑΚ. Η παρουσία τους στον πλανήτη αριθμεί περίπου 320.000.000 έτη. Ο homo sapiens, ως είδος, το πολύ να έχει καβατζώσει 200.000 χρόνια στους αγώνες επιβίωσης. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε το 1974.

 
Βασική διαφορά των κατσαρίδων με το Κίνημα είναι ότι δεν μπορούν να βλάψουν την ανθρωπότητα αναδρομικά. Δηλαδή, η βλάβη που προξενούν είναι η ανείπωτη τρομάρα που νιώθουν ορισμένοι μόλις τις αντικρίζουν. Οι κατσαρίδες δεν έχουν χρονομηχανή. Το ΠΑΣΟΚ έχει. 


Η χρονομηχανή της πασοκάρας είναι η πολιτική. Δυστυχώς και ευτυχώς, όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει και το παρελθόν. Και η πράσινη σύναξη, που επιβιώνει, μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται (σαν εξωγήινος ιός), δεν έχει πάψει να ελέγχει το παρόν - ακόμα κι όταν δείχνει να λουφάζει.


Ενα από τα κατορθώματα της πασοκάρας είναι ότι (ειδικά επί ΓΑΠ) έβγαλε τόσο κακό όνομα για τη χώρα, ώστε «λερώθηκε» αναδρομικά και με τεράστιο επιτόκιο η ιδιότητα του Ελληνα.

 
Και ένα από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα των κατσαρίδων: 
 
Δεν είναι φορείς ασθενειών! Είναι καθαρές σαν τις αδειανές, αποστειρωμένες τσέπες των Ελλήνων έπειτα από το πέρασμα της πράσινης ανάπτυξης. Από την άλλη, απ' όπου περνά το ΠΑΣΟΚ, αφήνει πίσω μνημόνια, ΔΝΤ, πείνα, θάνατο, ξενοκρατία.

 
Τέλος, η κατσαριδούλα η μικρή Τερέζα μπορεί να επιβιώσει και χωρίς πρόσβαση στο Δημόσιο. Σπουδαία ειδοποιός διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: