"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Δεν κάνει κρύο στη Μόρια, κρύο δεν έκανε ποτέ!Το σκηνικό του τρόμου επαναλαμβάνεται! Κατά τη διάρκεια του ηρωικού καλοκαιριού του 2015 που σηματοδότησε το τέλος των μνημονίων, η προπαγάνδα των μυρμηγκοφάγων της διαπλοκής προσπάθησε να μας πείσει ότι έχουμε capital controls και για απόδειξη χρησιμοποίησε κάτι φωτογραφίες με ουρές έξω από τις τράπεζες της Νότιας Αφρικής! Τώρα, στον ελπιδοφόρο χειμώνα του 2017 που σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων, τα ίδια άνομα συμφέροντα θέλουν με το ζόρι να πανικοβάλλουν το λαό μας ότι χιονίζει και για να γίνουν πιστευτοί προβάλλουν εικόνες από τοπία των Άλπεων και σκηνές από το Frozen του Ντίσνεϋ, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουμε τον ύποπτο ρόλο του Μίκυ Μάους!


Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβαν οι μετεωρολόγοι, γνωστοί υπάλληλοι της τρόικας εσωτερικού που εδώ και καιρό λειτουργούν σαν γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας! Μια απλή συμπύκνωση υδρατμών σε θερμοκρασία κατώτερη του σημείου πήξης, την παρουσίασαν σαν χιονόπτωση αλλά εμείς οι Αριστεροί παραμείναμε παγερά αδιάφοροι. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει αληθινό χιόνι – ποιος άλλωστε ξεχνάει το ενθικοαπελευθερωτικό αντάρτικο τραγούδι «ψηλά στης Ρωσίας τα χιόνια, εκεί που φυσάει ο βοριάς, το ξανθό γένος προσμένει αιώνια ο δόλιος ο ραγιάς», που τραγουδούσε ο σύντροφος Ζαχαριάδης πριν γίνει θεατρικό έργο;  


Μια που το 'φερε η κουβέντα κι επειδή εμείς οι Αριστεροί δεν χωράμε να κρυφτούμε πίσω απ' το δάχτυλό μας, απορώ με τα αντανακλαστικά των κινημάτων! 


Παραμένουν αδρανή τη στιγμή που στο θεατρικό έργο για τον Ζαχαριάδη παραμονεύουν διάφορα φασιστικά στοιχεία τα οποία υποδύονται τους θεατρόφιλους και εκτοξεύουν λαϊκίστικες βρισιές προς τον σύντροφο Τσίπρα. Παλιά, τέτοιου είδους αντιδραστικά θεάματα και συναυλίες τα διακόπταμε στο άψε-σβήσε (κυρίως στο «άψε»), αλλά τώρα οι αγανακτισμένοι σύντροφοι καθυστερούν, μάλλον γιατί πρέπει να περνάνε και απ' τα υπουργεία για να εισπράξουν την αμοιβή του μετακλητού συμβούλου και δεν προλαβαίνουν – άλλωστε «δεν χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», όπως είχε πει και ο Ένγκελς.


Επιστρέφουμε στην ξεφτίλα του δήθεν χιονιά. Τα αντικαθεστωτικά μέσα καμώθηκαν ότι δεν πήραν χαμπάρι το εξαιτίας του Σύριζα χειμωνιάτικο καλοκαιράκι των 15°C για το οποίο πανηγύριζαν τα σάιτ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους –γι' αυτό ο λαός τα επιβραβεύει τροφοδοτώντας τα με κρατικές διαφημίσεις– και ανακάλυψαν προβλήματα στους καταυλισμούς των προσφύγων! Δυο-τρεις χαριτωμένες νιφαδούλες που ήρθαν να στρώσουν το άσπρο τους σεντόνι στα λιβάδια, αντί να τις καλοδεχτούν γιατί βοηθούν και τους καημένους τους μουσουλμάνους να νιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, τις παρουσίασαν σαν κίνδυνο θάνατο για τα παιδάκια που ζουν στις σκηνές!  


Ξεχνούν, ή μάλλον υποδύονται ότι ξεχνούν, πως τα μόνα παιδάκια που πραγματικά κινδυνεύουν είναι αυτά που εντελώς αυθόρμητα συγκίνησαν τη συντρόφισσα Γεροβασίλη. Αυτά που έμειναν έξω απ' τους παιδικούς σταθμούς τους οποίους θα φτιάχναμε σύμφωνα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τώρα τα τρώει η πείνα, η δίψα, ο λιμός και οι ανεμοθύελλες εξαιτίας της ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες των αδίσταχτων ολιγαρχών της ενημέρωσης με τους οποίους συνεργαζόμαστε


Ξεχνούν ότι ο σύντροφος Κυρίτσης, με τη γνωστή βαρύτητα των λόγων του, διαβεβαίωσε ότι οι πρόσφυγες θα ξεχειμωνιάσουν σε καταυλισμούς σούπερ λουξ που θα θυμίζουν τα σαλέ του συντρόφου Καμμένου, για να μη πούμε του συντρόφου Μηλιού που αυτή την εποχή ετοιμάζει στο Λα Μονί εκπλήξεις για το Φεστιβάλ Αθηνών (συναυλία Μικρούτσικου κ.ά.).


Στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται και ο σύντροφος Μουζάλας, ο οποίος ξημεροβραδιάζεται σε τηλεοπτικά στούντιο όπου οι καναλάρχες κρατούν τα καλοριφέρ καθηλωμένα στους 25°C ώστε να πάθει κρυοπαγήματα και να αποτελέσει αριστερή παρένθεση.


Έλα όμως που όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα, όπως είπε και ο Αλτουσέρ. Ο λαός μας αντί να φοβηθεί απ' το δήθεν χιόνι, το μετέτρεψε σε όπλο κατά της Ευρώπης των μονοπωλίων! Θα περάσουν στην Ιστορία της Παγκόσμιας Αντίστασης οι χιονάνθρωποι που έφτιαξαν ομάδες από αγωνιστές-καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες της λεβεντογέννας Κρήτης! Σε έναν ακαθόριστο όγκο από χιόνι έβαλαν δυο βυζιά και κρέμασαν ένα καλώδιο που έγραφε «Μέρκελ», ενώ πιο δίπλα έριξαν ένα γκαζοτενεκέ χιόνι πάνω σε ένα αναπηρικό καρότσι, του χώσανε ένα σωληνάκι τόσο δα στο ύψος των μεζεών και πάνω σε ένα κουτί από κουραμπιέδες έγραψαν «SOIΜΠΛΕ».


Το σύνθημα «Η τέχνη μπορεί να συντρίψει τον φασισμό» βρήκε την υλοποίησή του και επειδή «τίποτα δεν πάει χαμένο» ό,τι απέμεινε απ' τους χιονάνθρωπους θα μεταφερθεί με ειδικές λεκάνες στην Αθήνα για να εκτεθεί στο ΕΜΣΤ. Τίτλος του έργου: «Έτσι λιώσαμε τους Γερμανούς». Φυσικά οι καλλιτέχνες θα προσληφθούν στις νέες δομές του Μουσείου.


Κι ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει χωρίς μνημόνια και χιόνια, κάποιοι ζουν στο παρελθόν και ανάβουν μαγκάλια! Ξεχνώντας ότι τα αγόρασαν επί εποχής Σαμαροβενιζέλων, επομένως είναι ελαττωματικά, τα ανάβουν και μετά παραπονιούνται που καίγονται!  


Απευθύνουμε προειδοποίηση προς όλους τους εμπλεκομένους: 


Τέρμα με τον λαϊκισμό, δεν μπορεί να γίνεται πολιτική με καμένους, όσοι κάηκαν-κάηκαν. 


Τώρα έχουμε κι άλλες ανθρωπιστικές δουλειές, πρέπει να πακετάρουμε 8 τούρκους για τον Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: