"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Σερβίρεται κρύα…Η μεταφορά των προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας σε στεγασμένους χώρους έγινε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ. Μέχρι να συμβεί αυτό, η πρόσβαση για τους δημοσιογράφους ήταν απαγορευμένη. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ούτε στην Ειδομένη μπορούσαν να προσεγγίσουν, ούτε στο Ελληνικό επιτρέπεται η δημοσιογραφική επίσκεψη. Η κυβέρνηση που ήρθε για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», απαγορεύει τα πλάνα που τραυματίζουν και άλλο τη δημόσια εικόνα της.


Οι κυβερνήσεις δεν αγαπούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Λογικό. Οι ακραίες συνθήκες θέτουν και αντίστοιχες απαιτήσεις από τον κρατικό μηχανισμό. Διότι, πού θα πάει, όλο και κάποιος θα εγκλωβιστεί στην εθνική οδό και υπάρχει ο κίνδυνος να ακουστούν φωνές για ακριβά διόδια σε δρόμους-παγίδες. Επίσης είναι στατιστικά πολύ πιθανό να σημειωθούν θάνατοι από αναθυμιάσεις. Και το πετρέλαιο των Εμιράτων να έχεις, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας που θα καταφύγουν στο μαγκάλι. 
 Ομως το να έχεις πρόσφυγες στις σκηνές δεν είναι ούτε ακραίο, ούτε παράλογο, ούτε αναπάντεχο, ούτε καν προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο. Για τη στέγαση αυτών των ανθρώπων έχουν εκταμιευτεί κονδύλια εδώ και μήνες. Η έκθεση τους στο κρύο είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας και της χοντρόπετσης αδιαφορίας των κυβερνώντων


Δεν τους ήθελαν τα ξενοδοχεία της περιοχής; 


Γουρουνιά του καπιταλισμού, συμφωνούμε. Ας τοποθετούσατε προκατασκευασμένα σπίτια.


Ομως στη Μόρια η επιχειρησιακή ανεπάρκεια συναντήθηκε με την αδιαφορία


Πριν από δύο χρόνια οι πρόσφυγες ήταν μπόνους για τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μέσο για να εκθέσουν τη «σκατοψυχία» όσων δεν είχαν την έγκριση των τρολ και των κομματικών μέσων


Πριν από δύο χρόνια οι άνδρες του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι σχεδόν κατηγορήθηκαν για φόνο από στελέχη και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


Πριν από δύο χρόνια αρκούσε το βασανισμένο πρόσωπο ενός παιδιού για να σπαράξει ο βουλευτής ή ο πολιτευτής που ετοιμαζόταν για την Πρώτη Φορά


Σήμερα...
 υπάρχει το θράσος του εκπροσώπου που κοιτάζει την κάμερα με την απάθεια που χορηγεί η εξουσία.


Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης κατηγόρησε για μικροπολιτική όσους ασχολούνται με τα tweet του και δεν βλέπουν τα μεγάλα προβλήματα ή τα σκάνδαλα που συνδέονται με την αντιπολίτευση.  


Πριν από δύο και τρία χρόνια ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και άλλοι προβεβλημένοι εκφραστές της λαϊκής οργής, έφριτταν με τους θανάτους από μαγκάλι. 


 Σήμερα αν φρίξεις και εσύ, κάνεις μικροπολιτική, ανεύθυνη αντιπολίτευση. Αλλωστε δεν φταίει ο Ζαχαριάδης για τα μαγκάλια. Φταίνε τα Μνημόνια. Και ο Ζαχαριάδης ψήφισε μόνο ένα.


Σχεδόν κάθε μέρα σκάει μία είδηση, ένα περιστατικό που σε διαολίζει. Σου θυμίζει τι έλεγαν, τα βάζεις δίπλα σε αυτά που λένε τώρα και δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τις επιδόσεις του μηχανισμού που έστησαν ο Κυρίτσης, ο Σκουρλέτης και όποιοι άλλοι. 

Οι άνθρωποι έπαιρναν ανθρώπινες τραγωδίες και τις έκαναν θερμοκήπια πολιτικής σπέκουλας.  


Επιαναν με γυμνά χέρια τον θάνατο ανθρώπων και τον μετέτρεπαν σε μίσος εναντίον μνημονιακών, ξενόδουλων, δωσίλογων. 


Εκαναν ως και τον Μουρούτη να φαίνεται γατάκι και, το κυριότερο, νομιμοποίησαν τον επικοινωνιακό χουλιγκανισμό που τώρα βρίσκουν μπροστά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: