"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Μην ακούτε τον εθνικό αριστερό μας τσαρλατάνο, ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ εφημερίδες! (για να μη γίνετε σαν τα μούτρα του...)



Γιά πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά σε δημοκρατική χώρα – αν δεν κάνω λάθος – πρωθυπουργός «προτρέπει» τους πολίτες να μη διαβάσουν εφημερίδες γιά… «να είναι υγιείς»!


Δεν έχω νιώσει πιό ταπεινωμένος ως άνθρωπος και δημοσιογράφος στη ζωή μου. Όταν είδα με τα ίδια μου τα μάτια και άκουσα με τα αυτιά μου τον πρωθυπουργό να λέει καθαρά σε διάλογο με τους συμβασιούχους του δήμου Καλαμαριάς «καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες, έχετε την υγειά σας».


Φανταστείτε πώς νιώθει ένας άνθρωπος που «βγάζει» το ψωμί του εδώ και 33 χρόνια εργαζόμενος σε εφημερίδες. Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε διοικητικός υπάλληλος, είτε θυρωρός, είτε κούριερ, είτε σελιδοποιητής, είτε καθαριστής, είτε λογιστής, είτε οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνει και σχετίζεται με τη λειτουργία μιάς επιχείρησης που εκδίδει εφημερίδα. Πώς νιώθει όταν ακούει έναν «Αριστερό» πρωθυπουργό να θεωρεί υγιές να μη διαβάζουν οι πολίτες εφημερίδες.


Την ώρα μάλιστα που χιλιάδες – ναι χιλιάδες – άνθρωποι από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης είναι άνεργοι. Την ώρα που στον ερεβώδη κατάλογο των ανέργων του Τύπου ίσως προστεθούν και άλλες εκατοντάδες από το συγκρότημα του ΔΟΛ.


Σε μία χώρα που πρυτάνευσε η λογική και η αξιοπρέπεια θα είχε ξεσηκωθεί σάλος. Τουλάχιστον το συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφων η ΕΣΗΕΑ θα «είχε φέρει τον κόσμο ανάποδα». Ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Λες και τη βρίσκει σύμφωνη αυτή η άποψη!


Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να έχει πει το αντίθετο, δηλαδή «να ενημερώνεστε από αρκετά ΜΜΕ ώστε να σχηματίζετε πιό σαφή εικόνα» και όχι «μη διαβάζετε εφημερίδες». Γιατί ο πολύς κόσμος η αλήθεια είναι πως δεν διαβάζει πλέον εφημερίδες θεωρώντας πολυτέλεια (και γιά αρκετούς είναι) το ενάμισι ευρώ ή τα δυόμισι στα Κυριακάτικα φύλλα. Ένας ανενημέρωτος πολίτης όμως είναι επικίνδυνος γιατί δεν ξέρει τι και ποιόν ψηφίζει. Οδηγείται στον αφορισμό «όλοι απατεώνες είναι» και έτσι «επωάζεται το αυγό του φιδιού». Έτσι οδηγηθήκαμε στον σύγχρονο κοινωνικό εμφύλιο και τα ομόλογα του Αρτέμη.


Και μήπως τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη;  

 Μήπως ο πρωθυπουργός την επόμενη φορά θα μας ζητήσει...
 να μη διαβάζουμε βιβλία, σοβαρές ενημερωτικές ιστοσελίδες, να μην παρακολουθούμε δελτία ειδήσεων στα ιδιωτικά κανάλια, να μην ακούμε ενημερωτικές εκπομπές από τους ιδιωτικούς ή ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς;


Μήπως η «χαριστική βολή» είναι φορολογικό «χαράτσι» σε όσους δεν διαβάζουν μόνο «Αυγή» και δεν βλέπουν μόνο ΕΡΤ; 


Όλα τα έχουμε δει, γιατί όχι κι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: