"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΠΛΗΚΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ: Πήγαμε να πατάξουμε τη διαπλοκή ε, και είπαμε δεν την κάνουμε δική μας καλύτερα; - Ερντογάν γατάκι, μάθε μπαλίτσα από τους επαγγελματίες


Aπό τον aNameToCome


 Ένας από τους βασικούς θεσμούς που καθόρισαν τη σύγχρονη Ελλάδα ήταν αυτός της Διαπλοκής. 


Πρόκειται για ένα όρο που κατά πολλούς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να περιγράψει την αμαρτωλή σχέση ΜΜΕ, εξουσίας και δημοσίων έργων/τραπεζών. Με λίγα λόγια ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης σχετίζονταν με την κυβέρνηση για να αποσπάσουν δημόσιο χρήμα είτε με την μορφή θαλασσοδανείων είτε αναλαμβάνοντας προνομιακά δημόσια έργα.  


Μυθικές διαστάσεις δόθηκαν στο (υπαρκτό) φαινόμενο και σύντομα η Διαπλοκή ήταν το τέρας που κατέστρεψε τη χώρα, ένα μισητό κλαμπ πλουσίων που πλούτιζαν στις πλάτες του λαού που συνέχιζε όμως μυστηριωδώς να αγοράζει τις εφημερίδες και να βλέπει τα κανάλια των διαπλεκόμενων. Έτσι η Διαπλοκή έγινε ένας από τους βαρβάρους που κάθε κυβέρνηση έβαζε στο στόχαστρο της και έταζε στους ψηφοφόρους ότι θα πατάξει, ενώ φυσικά συναλλασσόταν κανονικότατα μαζί της και έδινε δουλίτσες και δάνεια για να έχει την υποστήριξη των δελτίων ειδήσεων και των πρωτοσέλιδων που κρέμονται από τα περίπτερα και που για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι άνθρωποι συνεχίζουν να διαβάζουν μανιωδώς.  


Από όλα τα μέσα της Διαπλοκής, το πλέον περιβόητο και το πιο μισητό ήταν το MEGA CHANNEL το οποίο ήταν μάλλον και το καλύτερο τηλεοπτικό κανάλι και όλοι ξέρουμε πού κατάντησε κι από τα Van Cleef της Όλγας τώρα παίζει κάτι σειρές που δεν τις βλέπουν ούτε φυλακισμένοι. 


Στην ίδια οικογένεια εντάσσεται και ο Πήγασος του Γιώργου Μπόμπολα με το Έθνος και ο ιστορικός Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) με τα Νέα και το Βήμα. 


Ο Γιώργος Μπόμπολας εντελώς τυχαία έχει και μια τεράστια κατασκευαστική εταιρεία, την Άκτωρ η οποία ήταν τόσο καλή που οτιδήποτε χτιζόταν στη χώρα με μέγεθος μεγαλύτερο από κοτέτσι, πήγαινε σε αυτήν. 
  Έτσι ο Μπόμπολας, ήταν για την αριστερά ένα τέρας, ο σκοτεινός καπιταλιστής που ξεζούμιζε το λαό και έλεγχε τις κυβερνήσεις ενώ στην πραγματικότητα είναι αμφίβολο αν υπήρχε άλλη εταιρεία στη χώρα με την τεχνογνωσία της Άκτωρ. Όταν μάλιστα δημιουργήθηκε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε το κόμμα του Μπόμπολα αφού ο Θεοδωράκης είχε εργαστεί στο MEGA του οποίου ο Πήγασος ήταν βασικός μέτοχος. Πύρκαυλοι μαχητές της αριστεράς δικαιολογούσαν την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ αφού αυτοί «δεν είναι του Μπόμπολα τουλάχιστον».  


Σήμερα επιτέλους ανακοινώθηκε το πρώτο μεγάλο χτύπημα στη Διαπλοκή με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να αναθέτει στην εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» την υλοποίηση του πρώτου μέρους της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου.  


Το σατανικό σχέδιο της Ρένας είναι...
 να δώσει τη δουλειά στο Μπόμπολα ώστε να κουραστεί πολύ και να πάθει υπερκόπωση.  


Η ίδια πλέον αρθρογραφεί στο Έθνος που εδώ και καιρό είναι λίγο ηπιότερα φιλοκυβερνητικό από την Αυγή αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.  


Το μεγαλύτερο όμως χτύπημα στη Διαπλοκή δόθηκε χτες, όταν ανακοινώθηκε ότι στην ηγεσία του μισητού ΔΟΛ που μέχρι πρότινος αντιπολιτευόταν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση μας , τοποθετείται ο πρόεδρος της Αυγής Βασίλης Μουλόπουλος. Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πάρει του κόσμου τα θαλασσοδάνεια, αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποπληρωμή τους και αποτελούσε το νούμερο ένα στόχο του ΣΥΡΙΖΑ μια και έφερε τον Αλέξη Τσίπρα σε επαφή με μια γάτα Ιμαλαίων στην οποία ο Αλέξης έχει τρομερή αλλεργία και κόντεψε να πάθει ζημιά από τη φαγούρα που του προκλήθηκε. 


Μαζί με το Βήμα της Κυριακής, δωρεάν για όλους τους αναγνώστες το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο Τσε Τουνγκ Μαζί με το Βήμα της Κυριακής

Το πρόβλημα του ΔΟΛ φαίνεται λοιπόν ότι δεν ήταν οικονομικό, ήταν πρόβλημα εμπορικό και ο πρόεδρος μιας εφημερίδας που πουλάει 1.000 φύλλα είναι προφανώς ο καταλληλότερος για να το λύσει. 


Κάποιοι κακοήθεις λένε ότι η μοναδική εξυγίανση που ξέρει να κάνει Συριζαίος σε ιδιωτική επιχείρηση είναι να τη κρατικοποιήσει για να διορίσει μέσα τα τριτοξάδερφα του, αλλά εγώ δεν υιοθετώ τέτοιες ακραίες απόψεις και πιστεύω ότι αν τα ΝΕΑ κυκλοφορήσουν με ένα δίκαιο πρωτοσέλιδο για την κυβέρνηση μας, οι τραπεζίτες μπορούν να ξεχάσουν τα δάνεια και ίσως δώσουν και κάνα καινούργιο ακόμα αφού αναμένεται ότι οι κυκλοφορίες των εφημερίδων θα εκτοξευθούν στα επίπεδα της Αυγής


Τα αποτελέσματα του διορισμού Μουλόπουλου ήταν άμεσα αφού σε λίγες ώρες ο Ψυχάρης παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος ενώ κάποιοι περίμεναν να κατέληγε τουλάχιστον στο Γκουαντάναμο. 


Οι εισαγγελείς σκέφτηκαν προφανώς ότι ο κύριος Μουλόπουλος δε θα μπορούσε ποτέ να αναλάβει μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να είναι υπόδικος και έτσι επέβαλαν στον κύριο Ψυχάρη απλώς την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα από την οποία άλλωστε δεν έχει κανένας λόγο πια να φύγει με μια τέτοια υπέροχη κυβέρνηση.  


Πάντως αν η κυβέρνηση συνεχίσει τον ανένδοτο με την ίδια ένταση, η μόνη αντιπολιτευόμενη εφημερίδα στο τέλος θα είναι ο Ριζοσπάστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: