"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Γαλάζια και κόκκινα μαγκάλια

Γράφει το ANTINEWS


Διαβάζουμε δύο ειδήσεις της επικαιρότητας.


Η πρώτη λέει ότι μια ηλικιωμένη, 78 ετών στην Κομοτηνή, έχασε τη ζωή της από τις αναθυμιάσεις από το μαγκάλι που είχε ανάψει στο σπίτι της, προκειμένου να προστατευθεί από το κρύο.


Επίσης, από ένα χωριό στην Ιεράπετρα διαβάζουμε ότι μια οικογένεια κινδύνεψε να πεθάνει καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης από αναθυμιάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 4 τα ξημερώματα, τέσσερα παιδιά ηλικίας από 8 ως 13 χρονών, οι γονείς τους και η γιαγιά τους υπέστησαν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις της ξυλόσομπας που είχαν ανάψει.


Το ΕΚΑΒ, το οποίο και ειδοποιήθηκε, έφθασε άμεσα στο Ορεινό και μετέφερε τα τέσσερα παιδιά στο νοσοκομείο. Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι τρεις ενήλικες με συμπτώματα ζάλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική εκτός κινδύνου.


Για το δεύτερο περιστατικό ευτυχώς όλα πήγαν καλά, για το πρώτο όμως μια μάνα, μια γιαγιά ίσως και μια σύζυγος έχασε τη ζωή της επειδή άναψε το μαγκάλι. 


Ερωτώμενος ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός προπαγάνδας Νίκος Παππάς για το τραγικό περιστατικό είπε μόνο ότι η κατάσταση είναι προφανώς δύσκολη και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω επειδή, όπως τόνισε, μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός και όπως τόνισε «κρατά μια επιφύλαξη».  


Μπράβο του υπουργού που κρατά μια επιφύλαξη, να ενημερωθεί, να μάθει αν το μαγκάλι ήταν «δεξιό» ή «αριστερό» και ύστερα να μπορεί να τοποθετηθεί. Φανταζόμαστε πως όταν επιβεβαιώσει το γεγονός θα βγει και θα πει «δεν με αφήσατε να τα πάρω από τους καναλάρχες για να ζεστάνω τις γριούλες» ή κάτι παρόμοιο. Ο Παππάς θα βρει έναν τρόπο να ξεφύγει, έχει άλλωστε ολόκληρο στρατό καλικάντζαρων για να τον προστατέψει από τις κακοτοπιές και τις κακές κριτικές.


Απλά εμείς να του θυμίσουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 όταν έχασαν τη ζωή τους τα παλικάρια στη Λάρισα πάλι από μαγκάλι. 


Που πέταγαν κάρβουνα στα υπουργεία οι νεολαίοι σύντροφοι του Παππά, το θυμάται; 


Τη θυμάται την ανακοίνωση που έλεγε:
«Δύο σπουδαστές των ΤΕΙ Λάρισα βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, ενώ άλλοι τρεις χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τον τραγικό χαμό των δύο φοιτητών στη Λάρισα.
«Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».


Τα θυμάται ο Παππάς τα συλλαλητήρια με αναμμένα κεριά και με την οργή για τις… μνημονιακές πολιτικές; 


Που ήταν ο υπουργός τότε και που είναι τώρα; 


Aπλά σήμερα διαπιστώνει ότι είναι δύσκολη η κατάσταση; Εκφράζει επιφυλάξεις για το γεγονός; Γιατί δεν κοιτάει πώς ανέβηκαν οι τιμές στα καύσιμα με τις δικές του αποφάσεις; Ή μήπως η γιαγιά στην Κομοτηνή δεν έχει ψυχή; Μήπως δεν ήταν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ομοίως και η οικογένεια στην Κρήτη που τη γλίτωσε παρά τρίχα;


Τα γεγονότα είναι τραγικά ανεξαρτήτως του πότε γίνονται και ποιος κυβερνά. Αλλά η λογική των γαλάζιων και των κόκκινων μαγκαλιών, η λογική της ακραίας λαϊκίστικης γλώσσας, βασικός διαμορφωτής της οποίας είναι και ο Παππάς, συχνά εκδικείται τους εμπνευστές της.


Για να καταλάβει ο κόσμος πόσο ψεύτες και υποκριτές υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που δεν έκαναν τον κόπο να εκφράσουν την οργή τους για τα πρόσφατα περιστατικά. Ή μήπως το μνημόνιο της αριστεράς είναι ευήλιο κι ευάερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: