"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΠΛΗΚΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ: Παραδόθηκε ο ΔΟΛ στο «παλάτι» του ΣΥΡΙΖΑ!«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»
Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΔΟΛ μετά  την ανάληψη της διεύθυνσης από τον Βασίλη Μουλόπουλο, προέδρου του ΔΣ της Αυγής.


Από τις αρχές του μήνα, οι πιστώτριες τράπεζες είχαν καταγγείλει  τη δανειακή σύμβαση με τον ΔΟΛ με την απαίτηση έκπτωσης του Σταύρου Ψυχάρη από το ΔΣ ως βασικού μετόχου. Στην περίπτωση που ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες. Υπενθυμίζεται ότι, οι πιστώτριες τράπεζες συγκάλεσαν τη σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό - διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ επειδή ο όμιλος του ΔΟΛ δεν κατέβαλε το ποσό των περίπου 9,5 εκατ. ευρώ.


Εδώ και μέρες, η διοίκηση του ΔΟΛ, μη έχοντας άλλη επιλογή, προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει λύση, ώστε να μην καταρρεύσει ο όμιλος, κάτω από τα ασφυκτικά όρια των υποχρεώσεων. Τελικά, η αγωνιώδης αναζήτηση φαίνεται πως έπιασε τόπο και ο κ. Μουλόπουλος, διευθυντής ενός καθαρά κομματικού κυβερνητικού εντύπου, της Αυγής, με κυκλοφορία σχολικής εφημερίδας.., αναλαμβάνει «διασώστης» του ιστορικότερου συγκροτήματος ΜΜΕ της χώρας!


Δεν είναι απίστευτο; 


Όχι μόνο απίστευτο αλλά και πρωτοφανές, μαζί με τους τεράστιους συμβολισμούς του. Ο μικρός Δαυίδ καταφέρνει να «εξαγοράσει» τον αιώνιο και μισητό Γολιάθ! Ο άσημος και ταξικά «παρένθετος» ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε, πήρε τα όπλα του και τελικά κατάφερε να αλώσει το κάστρο της «διαπλοκής» που πάντα κατήγγειλε. Και με μία κίνηση ματ, εγκλώβισε τον αντίπαλο δια μέσου των τραπεζών, περνώντας του τις χειροπέδες!


Ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη της Αριστεράς εναντίον του συστήματος μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται άλλωστε, για έναν ευσεβή πόθο των οπαδών του που για χρόνια, έμοιαζε απλά φαντασίωση. Τώρα όμως, γίνεται πραγματικότητα και η κατάκτηση είναι γεγονός.


Ο κ. Μουλόπουλος λοιπόν, που δήλωνε στις 3 Ιανουαρίου ότι πήγε στον ΔΟΛ για να πει χρόνια πολλά, σε φίλους και ότι  είναι  συκοφάντες όσοι νομίζουν ότι πήγε για deal, τώρα γίνεται ο κυρίαρχος του οργανισμού. Το κόμμα του δε, αναδεικνύεται σε καθεστωτικό, δεδομένου πως επιδεικνύει επιβλητική διάθεση «προαγωγού» και δεσποτικού «κηδεμόνα» στο χώρο των ΜΜΕ και της επικοινωνίας.


Εκτός των άλλων η συμφωνία έχει έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό: 


Δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει πλέον τον «τρόπο» να αντιμετωπίσει και στο μέλλον τέτοιες περιπτώσεις «αμαρτωλών» αντιπάλων και να τους θέσει υπό τον έλεγχό της.  


Τόσο άγαρμπα και προκλητικά;  


Κι ακόμα περισσότερο, αν χρειαστεί. Το «ηθικό πλεονέκτημα» είναι τόσο ισχυρό ελιξίριο αθωότητας που μπορεί να ξεπλύνει ακόμα και την πιο «μαφιόζικη» εμπλοκή.


Στο κάτω κάτω, αυτές τις μεγάλες στιγμές περίμεναν οι σύντροφοι τόσα χρόνια. Όσο για τον λαό τους, όσους μπορέσουν θα τους διορίσουν στο Δημόσιο. Στους υπόλοιπους, θα αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες του ΔΟΛ. Σαν αυτή που ο κακός βασιλιάς παραδίδεται στο παλάτι του Κάμελοτ, ταπεινομένος από τον Λάνσελοτ, τον πρώτο και τελευταίο ιππότη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: