"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Η Ελλάδα της μιζέριας σε δύο βίντεο




Τώρα ξέρουμε ότι αξίζουν τα χρήματα που δαπανούνται για το γραφείο του πρωθυπουργού, μια που ο Αλέξης Τσίπρας όλο και βρίσκει ευκαιρίες να πηγαίνει στη συμπρωτεύουσα «για να εργαστεί» όπως είπαν από του Μαξίμου σε επίσημη ανακοίνωση. 


Τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του αυτές τις μέρες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον «Αστερόκοσμο», ένα λούνα παρκ που λειτουργεί στο χώρο της Έκθεσης για παιδιά την περίοδο των γιορτών, με αφορμή την παρουσία κάποιων προσφυγόπουλων τα οποία και συνάντησε. Πριν όμως ο Αλέξης Τσίπρας συναντήσει τα παιδιά, θαυμάσει τους κλόουν και τους ζογκλέρ και χαζέψει το παγοδρόμιο, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε φροντίσει να διοργανώσει μια σεμνή, αν και ευφάνταστη τελετή υποδοχής, που μας θύμισε ξανά το αγαπημένο τραγούδι του πρωθυπουργού «The final countdown» (με το ίδιο τραγούδι τον υποδέχθηκε η φιλαρμονική στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο). Η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού μάλιστα είχε προβάρει και το ανάλογο χορευτικό, το οποίο ερμήνευσε παρουσία δημοσιογράφων, φωτογράφων, κάποιων μελών ΜΚΟ για το προσφυγικό και στελεχών του Σύριζα.


Βέβαια, όπως πολύ σωστά η υπεύθυνη επισήμανε, ουπς... «παιδιά, θα το ξαναπάμε γιατί δεν το άκουσε ο πρωθυπουργός», γιατί ο πρωθυπουργός άργησε λίγο, δεν είδε το θέαμα και η μπάντα, τι να κάνει, με το που τέλειωσε άρχισε να το παίζει ξανά από την αρχή.


Όταν έκανε την εμφάνισή του ο Α. Τσίπρας, όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο, το πλήθος αποσυντονίστηκε και από εκεί που παρακολουθούσε αδιάφορα το θέαμα άρχισε να μπερδεύεται με τους μουσικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έχασαν τη σειρά των βημάτων τους, μέχρι που ένα μπουλούκι από κόσμο με προεξέχοντα τον πρωθυπουργό αναμείχθηκαν όλοι μαζί σε μια ωραία παρέα και οι μουσικοί σταμάτησαν απότομα για να μην ποδοπατηθούν.


Μετά, όπως διαβάσαμε, ο πρωθυπουργός με τη συνοδεία του πήγε προς το κτίριο της διοίκησης της ΔΕΘ για ένα καφέ, όχι για πολύ όμως γιατί το πρόγραμμά του ήταν βαρύ για εκείνη τη μέρα, αφού είχε να συναντήσει τον επόμενο καλεσμένο του, τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο με τον οποίο είχε ραντεβού.


Να σημειώσουμε πως σε αυτό το κοπιαστικό ταξίδι εργασίας του πρωθυπουργού, μέρες γιορτής, ανάμεσα στις συναντήσεις του με τα παιδάκια και τον μητροπολίτη, είχε και κάποια επίσημα τετ-α-τετ με συμβασιούχους διαδηλωτές ψηφοφόρους του Σύριζα, που του ζήτησαν τα αναμενόμενα, μονιμοποίηση, να μη ξοφλήσουν τα δάνειά τους, να γίνει κάτι με τη ΔΕΗ. Είμαστε δικοί σου, μαζί τρέχαμε στα εργοστάσια στον προεκλογικό αγώνα, «κάνε κάτι, εγώ προσωπικά σε ξενάγησα» θυμίζει ο επικεφαλής στον πρωθυπουργό, που...
 νιώθει οικειότητα και ανοίγεται, θα το φροντίσω λέει, «περάσαμε τροπολογίες». 


«Και είδες, ρε συ», λέει ο πρωθυπουργός «τι είπαν, βγήκε αμέσως πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες ότι κάνουμε ρουσφέτια».


 «Εμείς δεν διαβάζουμε εφημερίδες». «Καλά κάνετε» επικροτεί γελώντας ο πρωθυπουργός της χώρας


«Θα μας πάρουν τα σπίτια. Κάνε κάτι, ό,τι μπορείς». «Σταμάτα, ρε συ, που θα μας τα πάρουν» καθησυχάζει ο Αλέξης Τσίπρας σε χαλαρό τόνο σε α΄ πληθυντικό, σαν παιδί του λαού που είναι κι αυτός, και φεύγει. «Πάω τώρα στα παιδάκια, που τους έχω υποσχεθεί...»


Κορυφαίες οι στιγμές της γιορτινής μιζέριας που καταγράφηκαν, αντιπροσωπευτικές του ήθους και του επιπέδου αυτών που μας κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: