"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΙΣΤΑΝ: Ο υπουργός δεν είχε ιδέα...!!! Πειστικό; Αποφασίστε εσείς.


«Δεν είχα ιδέα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό, δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση» είπε ο Γ. Πανούσης το πρωί της Τετάρτης, προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης που αναστάτωσε πολιτική ηγεσία και Αστυνομία. «Το περιεχόμενο της απόφασης έχει διάσπαρτες διατάξεις. Η απόφαση ανακλήθηκε άμεσα» σημείωσε ο υπουργός. «Ο κύριος που υπέγραφε την εγκύκλιο αποκεφαλίστηκε. Ζήτησα ΕΔΕ και ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις.» 
  

Πάντως ο υπουργός δεν έδωσε σαφές στίγμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη μετανάστευση. Πρόσθεσε πάντως, ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό. «Σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουμε 200-300 χιλιάδες άτυπους μετανάστες και περίπου 3.000-3.500 στα κέντρα κράτησης. Τα κέντρα κράτησης δεν έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά και δεν έχουν περιορίσει τη ροή των μεταναστών.» 


Επίσης ο υπουργός άσκησε κριτική στα μεσα ενημέρωσης και στη Νέα Δημοκρατία επειδή δεν διασταύρωσαν την είδηση. Και η είδηση ήταν εγκύκλιος που υπέγραφε υποστράτηγος... Δηλαδή τι παραπάνω χρειάζεται ένας δημοσιογράφος και ένα μέσο;
 
 

Το έγγραφο, σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες, κοινοποιήθηκε στα αστυνομικά τμήματα. Και είναι αυτό που βλέπετε και εδώ. Προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία και υπογράφεται από τον υποστράτηγο Νίτσα. Κανένας δεν το αμφισβήτησε ως πλαστό. Απλώς η κυβέρνηση είπε ότι δεν ισχύουν οι εντολές που περιγράφονται εντός του εγγράφου. Τι αναφέρουν οι εντολές;  


Διαβάστε και μόνοι σας. Ουσιαστικά αναιρούν τις κυρώσεις που υφίσταται όποιος αλλοδαπός εισέρχεται παράνομα, ως μετανάστης, στη χώρα. 


Η αποκάλυψη του εγγράφου προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων. 


Πρώτα κινήθηκαν οι αποδέκτες του, οι συνοριοφύλακες«Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.»


Ακολούθησε δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. «Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη». Κάποιοι θεώρησαν τη δήλωση Σαμαρά βιαστική, αφού δεν προηγήθηκε δήλωση κυβερνητικού στελέχους. Όμως τι παραπάνω χρειάζεται κάποιος από ένα επίσημο αστυνομικό έγγραφο;


Μετά ήρθε η σειρά του αρμόδιου υπουργού Γ. Πανούση«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κ. Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».


 Τι μας λέει ο υπουργός; 


Αν καταλαβαίνουμε σωστά, μας λέει ότι κάποιος μέσα από την Αστυνομία κάνει παιχνίδια. «Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή» σχολιάζει. Τη διαταγή την υπογράφει υποστράτηγος. 
Μιλώντας η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου στο newpost, διευκρίνισε πως δεν είναι σημερινή απόφαση ότι δεν θα συλλαμβάνονται οι μετανάστες στα σύνορα. Όπως είπε «ήταν ένα κοινό δελτίο Τύπου που εκδώσαμε προ ημερών μαζί με τον αναπΕληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση​, στο οποίο αναφέραμε ότι ενεργοποιείται ο νόμος 3709/11».



Και τέλος εμφανίστηκαν οι κύκλοι του Μαξίμου: «κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη "αποκάλυψη" προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»  


Δηλαδή, κατά την κυβέρνηση:  

Ενας ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας αποφασίζει, χωρίς πολιτική πρωτοβουλία, να αλλάξει τη θέση της χώρας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, ο υπουργός δεν έχει ιδέα (αν και η συνάδερφός του δείχνει ότι έχει ιδέα) και όλο αυτό μπορεί να είναι από τη μονταζιέρα της Συγγρού. 


Πειστικό; 


Αποφασίστε εσείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: