"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ενα βήμα πριν από το «λουκέτο» το χρεοκοπημένο κωλοχανείο του ΟΔΙΕ !!!

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

«Η εταιρεία ΟΔΙΕ Α.Ε. ενημερώνει ότι λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της, δεν θα διεξάγει σήμερα πρόγραμμα ιπποδρομιακού στοιχήματος και αναστέλλεται η διεξαγωγή του μέχρι νεωτέρας».


Mε την ανακοίνωση αυτή, η διοίκηση του ΟΔΙΕ προανήγγειλε το λουκέτο στον οργανισμό


Το πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση αυτή, άπτεται των νομικών προσφυγών που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση του οργανισμού κατά των τραπεζών που δέσμευσαν τους λογαριασμούς της, αλλά και οι κινήσεις που θα γίνουν σε πολιτικό επίπεδο


Η υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ενημερώθηκε για το προχθεσινό λουκέτο που μπήκε στον ΟΔΙΕ.


Η δέσμευση των λογαριασμών του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων σχετικά με οφειλές του οργανισμού προς πρώην εργαζομένους του. Στους τελευταίους ο ΟΔΙΕ οφείλει 5,5 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί τα 3,5 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ΟΔΙΕ σιγά σιγά αποπλήρωνε την οφειλή του, αλλά επειδή στο τέλος του επόμενου μήνα ο οργανισμός τίθεται σε εκκαθάριση, ο νομικός εκπρόσωπος των πρώην εργαζομένων του ΟΔΙΕ κινήθηκε για τη δέσμευση των λογαριασμών, κάτι που πέτυχε.


Οι οφειλές του ΟΔΙΕ προέρχονται από εργατικές διαφορές που είχε με πρώην απασχολουμένους του. Πρόκειται για πρώην ταμίες του, οι οποίοι προ 15ετίας αμείβονταν με λιγότερα απ’ ό,τι οι άλλοι απασχολούμενοι στον ΟΔΙΕ, με το αιτιολογικό ότι αποτελούσαν κατηγορία απασχολουμένων που λάμβανε φιλοδωρήματα. Οι ταμίες όμως τελικά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και η τελευταία επιδίκασε την εργατική διαφορά υπέρ των εργαζομένων. Συνολικά πριν από περίπου 10 χρόνια τα δικαστήρια επεδίκασαν αποζημίωση περίπου 1,8 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους. Ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, καθυστέρησε να παρουσιάσει τις διεκδικήσεις με αποτελέσματα οι προσαυξήσεις να διευρύνουν το ύψος της οφειλής. Γι’ αυτό μέχρι στιγμής ο ΟΔΙΕ έχει καταβάλει σχεδόν το διπλάσιο της αρχικής οφειλής και επιπλέον οφείλει ακόμη 2 εκατ. ευρώ.


Πάντως χαρακτηρίζεται περίεργη η κίνηση της αντίδικης πλευράς να δεσμεύσει τους λογαριασμούς, καθώς με τον τρόπο αυτό ο ΟΔΙΕ σταματά πλέον να έχει έσοδα, δεδομένου ότι δεν μπορεί να πληρώνει παίκτες και έπαθλα


Επίσης, ως νομικό επιχείρημα για την αποδέσμευση των λογαριασμών θα χρησιμοποιήσει το γεγονός ότι έχουν παγώσει και οι μισθοδοτικοί λογαριασμοί του.  


Η μόνη λύση που υπάρχει είναι:

Να περάσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που έχει υλοποιηθεί και το οποίο στο παρά ένα έχει παγώσει η νέα κυβέρνηση. Και παρόλο που η νέα κυβέρνηση είναι ενήμερη για το γεγονός ότι ο οργανισμός οδεύει σε εκκαθάριση μέχρι το τέλος του μήνα Μαρτίου, οι ιθύνοντες κωλυσιεργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: