"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Γάμοι με φιρμάνι του χαλίφη, με ή χωρίς τη θέληση των γυναικών...

Η «ρομαντική» ιδέα της ίδρυσης ισλαμικού κράτους, όπως το δίδασκαν πολλοί ακραίοι σουνίτες ιμάμηδες στα τζαμιά του Λονδίνου και του Παρισιού, δεν είναι πια απόμακρο όνειρο ούτε πρωτόγονο πείραμα στα μακρινά βουνά του Αφγανιστάν. Το άφησαν να πάρει σάρκα και οστά στον αυλόγυρο της Ευρώπης...

Οι γυναίκες κάθε ηλικίας στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο του «χαλιφάτου», καθώς επιχειρείται να δημιουργηθεί μια νέα γενιά τζιχαντιστών που θα συνδέονται και με δεσμούς αίματος, ενώ ταυτόχρονα οι μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, το Αφγανιστάν ή τον Καύκασο θα αποκτούν δεσμό με τα εδάφη που καταλαμβάνουν. 

Καθώς η μοιχεία τιμωρείται με λιθοβολισμό από τα ισλαμικά δικαστήρια της Σαρίας που έχει επιβάλει το ISIS, ο αρχηγός του, «χαλίφης» Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι, εξέδωσε φιρμάνι βάσει του οποίου κάθε πολεμιστής του που αποφασίζει να παντρευτεί θα παίρνει 1.200 δολάρια και σπίτι.

Ηδη μάλιστα λειτουργεί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ειδική υπηρεσία γάμων στο Χαλέπι, όπου θα μπορούν να υποβάλλουν... αίτηση οι υποψήφιες νύφες. 

Οι γυναίκες δηλώνουν τη διεύθυνσή τους και το όνομά τους και περιμένουν να γνωρίσουν τον γαμπρό τον οποίο πρέπει να παντρευτούν. 


Η διαδικασία δεν είναι όμως τόσο απλή καθώς, όπως έχει καταγγελθεί, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τζιχαντιστές εφορμούν σε χωριά καταγράφοντας τις ανύπαντρες γυναίκες, οι οποίες από φόβο για την τύχη των οικογενειών τους προσφέρονται ως σύζυγοι στους τζιχαντιστές.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: