"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


IΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΙΓΗΡΙΑ: Νεκρό το κάθαρμα-επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ !!!

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου είναι νεκρός, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε ή πού σκοτώθηκε.
Ο θάνατος του Σεκάου έχει ανακοινωθεί ήδη δύο φορές από το 2009 από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας, όμως ποτέ από τον στρατό.

Ενας επικεφαλής των ισλαμιστών «που ενεργούσε ή ισχυριζόταν στα βίντεο ότι είναι ο θανών Αμπουμπακάρ Σεκάου, η εκκεντρική προσωπικότητα γνωστή ως επικεφαλής της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ», σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τον νιγηριανό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Κρις Ολοκολάντε.

Ο Ολουκολάντε δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον θάνατο του Σεκάου, επισημαίνοντας όμως ότι το όνομά του έχει γίνει εμβληματικό για τη Μπόκο Χαράμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: