"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Δεν διέψευσε ανταλλαγή ισλαμοφασιστών τζιχαντιστών με τους ομήρους ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν - "Δεν έχει σημασία αν έγινε ανταλλαγή" η απάντησή του σε σχετικό ερώτημα - Διάβημα από τους Σούπερ Γκούφη και Spiderman για υπονοούμενα που υποβαθμίζουν το γεγονός πως αυτοί απελευθέρωσαν τους ομήρους !!!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι 46 τούρκοι όμηροι που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ τον Ιούνιο, απελευθερώθηκαν  ύστερα από "διπλωματικές διαπραγματεύσεις" και ότι δεν δόθηκαν λύτρα.

"Δεν τέθηκε καν θέμα χρημάτων, διεξήχθησαν μόνο πολιτικές και διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Και αυτό σημαίνει νίκη της διπλωματίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε ανταλλαγή ομήρων με φυλακισμένους μαχητές του ΙΚ, ο Ερντογάν απάντησε: 
 "Δεν έχει σημασία αν έγινε ανταλλαγή. Σημασία έχει ότι οι όμηροι επέστρεψαν και είναι μαζί με τις οικογένειές τους".

Μόλις χθες ο Ερντογάν είχε κάνει λόγο για "μυστική επιχείρηση" διάσωσης από πράκτορες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι και έφεραν στην Τουρκία τους 46 ομήρους, ύστερα από τουλάχιστον τρεις μήνες ομηρείας.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Ρόιτερς χθες ότι οι όμηροι είχαν αφεθεί ελεύθεροι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην πόλη Τελ- Αμπιάντ στη συριακή πλευρά των συνόρων με την Τουρκία, έπειτα από τη μεταφορά τους από την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, που αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών. Αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να δώσουν διευκρινίσεις για την επιχείρηση διάσωσης.

Οι όμηροι, ανάμεσά τους ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, διπλωμάτες και οικογένειές τους, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών απήχθησαν από το προξενείο της Μοσούλης στις 11 Ιουνίου από σουνίτες αντάρτες, όταν οι τζιχαντιστές του ΙΚ κατέλαβαν την πόλη.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να μετάσχει στις μάχες του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ.

Ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία πιθανόν αλλάξει γνώμη τουλάχιστον εν μέρει, τώρα που απελευθερώθηκαν οι όμηροι. "Θα μπορούσαμε να είχαμε πει ναι όταν μας ζητήθηκε να ενταχθούμε στο διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ, αλλά τότε αυτό δεν γινόταν. Τους είπαμε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε γιατί το θέμα των ομήρων δεν είχε διευθετηθεί. Είπαμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο στο συνασπισμό αλλά μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη ύστερα από εντατικές διαπραγματεύσεις με τα μέλη του συνασπισμού".

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι συζήτησε για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στα συριακά σύνορα με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρκα Ομπάμα και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: