"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο φαύλος κύκλος του μίσους - Eπιθέσεις πανηλίθιων ελληναράδων σε τουρίστες Σκοπιανούς!


Στον Τύπο των Σκοπίων γράφτηκε ότι και φέτος η Ελλάδα ήταν για τους γείτονές μας ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός και, αν συγκράτησα σωστά τα στοιχεία, οι δύο στους τρεις που έκαναν καλοκαιρινές διακοπές τις απόλαυσαν στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πάργας, της Σκιάθου και οι έχοντες πιο γεμάτη τσέπη στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Κάποιοι εξ αυτών ωστόσο δεν επέστρεψαν με τις καλύτερες αναμνήσεις. Σε τουλάχιστον έντεκα περιπτώσεις κατήγγειλαν ότι στην Ελλάδα τους έκλεψαν τις πινακίδες κυκλοφορίας ή προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητά τους. Αν και τα κρούσματα ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι που το ΥΠΕΞ της FYROM είχε προβεί σε διάβημα στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για πενήντα επιθέσεις εναντίον πολιτών του –η μείωση αποδίδεται στο ότι μαζεύτηκαν κάπως οι χρυσαυγίτες λόγω των διώξεων– το βιολί συνεχίζεται.
 


Οι άνθρωποι έρχονται και μας αφήνουν τα καλά τους τα λεφτά και εμείς –για την ακρίβεια, κάποιοι εθνοκάπηλοι– τους σπάμε τα αυτοκίνητα ή και –έχουν καταγραφεί και τέτοιες περιπτώσεις– τους ξυλοφορτώνουμε για να τους πείσουμε προφανώς διά της ράβδου ότι δεν είναι Μακεδόνες όπως οι ίδιοι πιστεύουν και πως αυτό το προνόμιο νομιμοποιούμαστε να το έχουμε εμείς αποκλειστικά.
 


Δεν είναι μόνο ότι δεν θα ξανάρθουν οι ίδιοι ή και ακόμα περισσότεροι που, πληροφορούμενοι από τα ΜΜΕ τις επιθέσεις εναντίον συμπατριωτών τους, θα προτιμήσουν την Τουρκία, τη Βουλγαρία ή και τις ειδυλλιακές δαλματικές ακτές, με επιπτώσεις στην οικονομία μας, ειδικά αυτής στη Βόρεια Ελλάδα.
 


Οι αθλιότητες του είδους, βαπτιζόμενες «πράξεις πατριωτισμού», δηλητηριάζουν το κλίμα στην κοινωνία της γείτονος, απομακρύνουν τους δυο λαούς, που ανεξάρτητα πώς θα λέγεται η FYROM, είναι καταδικασμένοι να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο, να συναλλάσσονται και να συνεργάζονται.
 


Η ατμόσφαιρα είναι ήδη επιβαρυμένη από τη διένεξη για το όνομα και μια ολόκληρη γενιά στα Σκόπια μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με την πίστη ότι η Ελλάδα είναι ο μεγάλος εχθρός της, ο κακός γείτονας που θέλει να της αρπάξει την ιστορία, εμποδίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., καταδικάζοντάς τη στη φτώχεια και την υπανάπτυξη, υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.
 


Αυτή η εμποτισμένη με ανθελληνισμό γενιά, για την απώλεια της οποίας δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών, κρατάει τον Γκρούεφσκι στην εξουσία και αύριο θα κυριαρχεί στην πολιτική, την οικονομία, τη διπλωματία, τη δημοσιογραφία, θα κληθεί να διαχειριστεί τις μεταξύ μας σχέσεις κ.λπ.

Με φασιστικού τύπου συμπεριφορές, όπως αυτές που προαναφέραμε, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να δικαιώνουμε όλους εκείνους τους κύκλους, που στα Σκόπια επιμένουν να καλλιεργούν στον πληθυσμό το μίσος εναντίον μας, και να κλείνουμε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, που, όπως παντού άλλωστε, επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: