"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Μόνο μια ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ μπορεί να σώσει το Μπουρδέλο από τους τενεκέδες λεβεντοσωτήρες-υπερασμιστές του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού



Φαίνεται πως ο στόχος των περισσότερων κομμάτων στην Ελλάδα ήταν και παραμένει η χρεοκοπία της χώρας και πιθανόν η έξοδος στη δραχμή, με απώτερο σκοπό η πολιτική και οικονομική ολιγαρχία, μακριά από τις παρεμβάσεις της Ευρωζώνης (τρόικα), υπό το πλέγμα πελατειακών σχέσεων και νομικής προστασίας από τον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό, να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται έστω και τους υποδεέστερους εθνικούς πόρους. 


Η φιλοσοφία της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής άρχουσας τάξης συνοψίζεται στην παράφραση της παροιμίας, καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά νιοστός στην πόλη.
 


Αλλιώς δεν εξηγείται η προσπάθεια απομάκρυνσης της τρόικας και των δανεικών έναντι μεταρρυθμίσεων και υποκατάστασή τους από τα δανεικά από τις αγορές άνευ της δαμοκλείου σπάθης των μεταρρυθμίσεων.
 


Ήδη, όμως η άνοδος του επιτοκίου του 10ετούς πάνω από το 6% δείχνει πως οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία χωρίς τη «μέγγενη» της τρόικας. 
 


Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και έχει σκιαγραφήσει πως θα ακολουθήσει η αντιπολίτευση έχει έναν κοινό παρονομαστή, την εξόντωση της κοινωνίας και της οικονομίας δια της φορολογίας.
 


Χάρη στους εγκληματικούς νόμους της προσωπικής συνέντευξης και της μονιμοποίησης εκτάκτων που μπήκαν από το «παράθυρο» του Προκόπη Παυλόπουλου κατά την πενταετία Καραμανλή προσελήφθησαν εκατοντάδες χιλιάδες «ημέτεροι» στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 


Κανένας εξ αυτών δεν έχει απολυθεί. Ενώ το σύστημα αντιδρά ακόμη και στην απόλυση και τιμωρία όσων εκτός από πλαστές βαθμολογίες από συνεντεύξεις προσελήφθησαν και με πλαστά πτυχία.
 


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της υπεράσπισης της πελατειακής αλητείας της κομματοκρατίας εμφανίζεται «βασιλικότερος» των κομμάτων που τους διόρισαν.  

Σκοπός; Η υφαρπαγή των ψήφων με στόχο το τέντωμα της γλώσσας μέχρι το  κοκαλάκι της εξουσίας...
 


Κερδίζουν παράταση του χρόνου κατάρρευσης της χώρας στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων, μεταθέτοντας τους δημοσίους υπαλλήλους από το δημόσιο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
 


Η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων δεν αποτελεί λύση. Το κόστος τους επιβαρύνει το κόστος εργασίας είτε μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, είτε μέσω της φορολογίας. 

 


Οι εταίροι στην Ευρώπη, το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση γενικότερα, για τους δικούς τους λόγους που αφορούν και τα δικά τους οικονομικά, νομισματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα κράτησαν τη χώρα όρθια το 2010 και εντός της Ευρωζώνης.
 


Στη συνέχεια μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των ΕΣΠΑ προσπαθούν να ανακουφίσουν την κοινωνία από το άγος της τεράστιας ανεργίας. 
 


Όποιος νομίζει πως χωρίς ΕΤΕπ και ΕΣΠΑ που διαθέτουμε ήδη και χωρίς ξένες επενδύσεις που δεν διαθέτουμε αλλά είναι το ζητούμενο, με μοχλό ένα εθνικό νόμισμα που ούτε οι Έλληνες το εμπιστεύονται (βλέπε αναλήψεις καταθέσεων από τράπεζες) θα πετύχουμε ανάπτυξη είναι αφελής ή έχει ύποπτα κίνητρα...
 


Η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση της κοινής λογικής και είναι βέβαιο πως αυτή δεν μπορούν να την κάνουν όσοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της: Το παρόν πολιτικό σύστημα σύσσωμο.
 


Η Ελλάδα θα αρχίσει να κινείται προς την έξοδο από την κατάσταση χρεοκοπίας αν τα κόμματα αρχίσουν να συζητάνε και να προτείνουν λύσεις για το βασικό πρόβλημα της χώρας.
 


Στην χώρα μας μαζί με αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης έχουμε  3 εκατ. συνταξιούχους, 2,5 εκατ. εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, 0,6-0,9 εκατ. εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης έχουμε  1,5 εκατ. ανέργους.
 


Για να λειτουργεί στοιχειωδώς ένα αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα πρέπει για κάθε συνταξιούχο να υπάρχουν 3-4 εργαζόμενοι.
 


Με 3 εκατ. συνταξιούχους δηλαδή θα έπρεπε να έχουν 9-12 εκατ. εργαζόμενους. Η Ελλάδα με πληθυσμό 11 εκατ. έχει εργατικό δυναμικό περί τα 4,5 εκατ. ανθρώπους. Για να αποκτήσει εργατικό δυναμικό πάνω από 10 εκατ. θα πρέπει να έχει πληθυσμό πάνω από 20 εκατ. ανθρώπους.
 


Ο αυξημένος αριθμός των συνταξιούχων επιβάλλει αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και αυξημένους φόρους.
Αμφότερα αυξάνουν το κόστος εργασίας, καθιστώντας μη ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία. Ό,τι παράγεται στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από ό,τι παράγεται εκτός αυτής...

 


Τα κόμματα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή κερδίζουν χρόνο μέσω της αφαίμαξης των υπολειμμάτων των καταθέσεων


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα διαφορετικό σχέδιο

Για την ακρίβεια είναι φορέας της ορθοδοξίας της πολιτικής που ακολουθείται τις τελευταίες δεκαετίες και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Επί της ουσίας επιδιώκει μεγαλύτερους φόρους, από τους έχοντες προπαγανδίζει, αλλά αν δεν τους βρει θα περιοριστεί στα συνήθη υποζύγια...


Είναι φανερό πως τα κόμματα μέσω της υπερφορολόγησης και της υπερπροστασίας των ημετέρων οδηγούν τη χώρα σε κατάρρευση. Μετά την κατάρρευση η δραχμή ενδεχομένως να εμφανιστεί σαν μοναδική διέξοδος να έχει η χώρα αστυνομία και στρατό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: