"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - Φρίκη στο προπύργιο των τζιχαντιστών: Δημόσιες εκτελέσεις, πείνα, παιδομάζωμα

Φρίκη στο προπύργιο των τζιχαντιστών: Δημόσιες εκτελέσεις, πείνα, παιδομάζωμα

Την φρικτή καθημερινότητα στο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα της Συρίας, που βομβαρδίστηκε  από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει πρώην φοιτητής, περιγράφοντας τον τρόμο, την πάλη για επιβίωση, το παιδομάζωμα από τους ισλαμιστές και τις δημόσιες εκτελέσεις τις οποίες παρακολουθούν ακόμη και ανήλικοι.

Ο πρώην φοιτητής Αμπού Αμπραχίμ Ρακαβί (το όνομά του έχει αλλαχθεί για λόγους ασφαλείας) διέφυγε από το προπύργιο των τζιχαντιστών, την Ράκα της Συρίας, πριν από δυο εβδομάδες, αλλά συνεχίζει να έχει τακτικές επαφές με άλλους ακτιβιστές που δρουν υπογείως στην πόλη, αναφέρει το SkyNews.
Μπορεί για τους τζιχαντιστές η Ράκα να είναι παράδεισος, αλλά σύμφωνα με τον Αμπού, οι πολίτες παλεύουν για να επιβιώσουν, αφού η ζωή σε μια πόλη που ελέγχεται από τρομοκράτες δεν είναι παρά μια ζωή μέσα στο φόβο. Γι' αυτό και όσοι τολμούν -όπως εκείνος- να διηγηθούν την αληθινή ιστορία της πόλης, ρισκάρουν τη ζωή τους.

Ο Αμπού περιγράφει με πιο μελανά χρώματα την καθημερινότητα στη Ράκα. Πολλές οικογένειες, τονίζει, παλεύουν για να εξασφαλίσουν φαγητό, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει σπίτια απλών κατοίκων για να μείνουν εκεί οι μαχητές που προέρχονται από ξένες χώρες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, παραμένει η πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη.

«Δεν υπάρχουν νοσοκομεία στη Ράκα τώρα. Όταν γίνεται μια επιδρομή (πρότερα από τις δυνάμεις του Άσαντ) οι τραυματίες μεταφερόταν σε μικρά (αυτοσχέδια) νοσοκομεία εντός κατοικιών, χωρίς κανένα εξοπλισμό. Κόσμος πεθαίνει στο δρόμο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει τα δικά του νοσοκομεία στα οποία δεν επιτρέπονται πολίτες».

Ο πρώην φοιτητής και ακτιβιστής διηγείται επίσης πως οι ισλαμιστές αρπάζουν παιδιά από τις οικογένειές τους και τα εκπαιδεύουν για να γίνουν μαχητές, αλλά και πληροφοριοδότες, με δέλεαρ κάποια χρηματική αμοιβή:
«Το Ισλαμικό Κράτος λέει σε νέα παιδιά, μεταξύ 16 και 18 ετών: θα σας δώσουμε χρήματα, αν μας πείτε ποιοι μιλούν για μας ή ποιοι λένε κάτι κακό για μας».

«(Οι τζιχαντιστές) πήραν πολλά παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν οι οικογένειές του και αυτό είναι πολύ άσχημο. Υπάρχει στρατόπεδο για παιδιά κάτω των 16 ετών. Είναι ένα ειδικό στρατόπεδο για νέους ανθρώπους. Τους μετατρέπουν σε βόμβα…σε μια βόμβα ωρολογιακή».

«Υπάρχουν πολλές εκτελέσεις, κρυφές εκτελέσεις και δημόσιες, ειδικά μετά τους λόγους της Παρασκευής, σταυρώσεις, αποκεφαλισμοί και τέτοια πράγματα» λέει επίσης ο Αμπού και δείχνει σύμφωνα με όσα αναφέρει το SkyNews φωτογραφίες για να υποστηρίξει τα όσα λέει. Στις εικόνες διακρίνονται ακόμη και παιδιά που παρακολουθούν τις φρικαλεότητες.

Ο Άμπου και οι φίλοι του άλλωστε ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες ως πειστήρια στο Facebook, σε σελίδα με τίτλο « Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηρά».
 
Μετά τις χθεσινές, πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των Αράβων συμμάχων τους σε συριακό έδαφος, κατά της Ράκα, αλλά και άλλων θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπού εξηγεί ότι τα συναισθήματα για αυτή την επέμβαση είναι ανάμεικτα:
«Υπάρχει θυμός γιατί καταστρέφεται η πόλη, αλλά ορισμένοι έχουν αποδεχθεί ότι πρέπει να κάνουν μια συμφωνία με το διάβολο για να απαλλαχθούν από το Ισλαμικό Κράτος. Άλλοι ωστόσο πιστεύουν ότι αν οι ΗΠΑ ενδιαφερόταν πραγματικά για τον κόσμο, ο Ομπάμα θα είχε δράσει, όταν ο (πρόεδρος) Άσαντ πέρασε την κόκκινη γραμμή (αναφορά προφανώς στην χρήση χημικών όπλων πέρυσι, για την οποία κατηγορείται ο πρόεδρος)...Πιστεύω ότι αν η Δύση θέλει να κάνει κάτι για να διώξει το Ισλαμικό Κράτος από την Συρία, θα πρέπει να βομβαρδίσει το καθεστώς Άσαντ...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: